In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft dinsdag de eerste wedstrijd van de nacompetitie met 0-2 verloren van Sparta Nijkerk. Na een goed begin vergat Jodan Boys zichzelf te belonen. In de tweede helft trok Sparta Nijkerk de wedstrijd naar zich toe en scoorde tweemaal.

In een heerlijke avondzon en onder het toeziend oog van  een paar honderd toeschouwers begonnen Jodan Boys en Sparta Nijkerk dinsdagavond aan de lange weg die naar de derde divisie zou moeten leiden. Sparta Nijkerk was afgelopen zaterdag tot acht minuten voor tijd de kampioen van de hoofdklasse B, totdat ACV de gelijkmaker binnenschoot. Een behoorlijke klap, wat heet, voor de mannen van trainer Eric Speelziek. Een kampioenschap zo kort voor het einde moeten verliezen gaat niet in de koude kleren zitten. Dennis v/d IJssel probeerde hiervan te profiteren. Hij had zijn jongens op het hard gedrukt dat Jodan Boys vooral in de eerste fase van de wedstrijd het verschil zou moeten proberen te maken. Deze raad leek Jodan Boys op te gaan volgen. De Gouwenaars startte heel goed aan de wedstrijd. Al na twee minuten zag Enzo Huntink zijn schitterende schot via de bovenkant van de lat over vliegen. Jodan Boys hield in die eerste tien minuten de duimschroeven aangedraaid. In de zesde minuut kreeg Leroy Brank de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. Binnen de zes meter kreeg de aanvoerder van Jodan Boys de bal voor zijn voeten en kon hij hem achter doelman Hoogewoning schieten, helaas was zijn inzet te wild en verdween de bal over de Nijkerkse goal. De eerste tien minuten waren erg goed van de boys, helaas werd dit niet omgezet in doelpunten.

Spel golft op en neer

Na een kwartier kwam het spelbeeld meer in evenwicht. Sparta Nijkerk kwam er ook een aantal malen dreigend uit. Dit resulteerde in de negentiende minuut in een gevaarlijke vrije trap voor de goal van Wouter Beukers. De bal kon gelukkig goed worden verwerkt door de verdediging van Jodan Boys. In de tegenaanval was Jodan Boys weer dreigend. Enzo Huntink werd fraai voor het doel gezet, maar Huntink kon de bal niet goed controleren en ging er wederom een goede kans voor Jodan Boys verloren. In het restant van de eerste helft probeerden beide ploegen het nog een keer met schoten van afstand en wat vrije trappen, maar deze inzetten leverden geen doelpunten op. De tweeëntwintig spelers gingen met de brilstand rusten.

Sparta Nijkerk trekt de wedstrijd naar zich toe

Direct na rust liet Sparta Nijkerk zien dat het niet voor niets zolang om de titel heeft gestreden. Via goed combinatievoetbal en snelle uitbraken over de zijkanten zette de ploeg van Speelziek Jodan Boys onder druk. Jodan Boys kwam er in deze fase veel minder goed uit dan in de eerste helft. Sparta Nijkerk was gevaarlijk en wist de rappe vleugelaanvaller Plet regelmatig te vinden. Het vizier van de Nijkerkers stond niet op scherp dus kon Wouter Beukers zijn doel schoon houden. Van Lunteren probeerde het voor Jodan Boys nog een keer van afstand in de zesenzestigste minuut, maar zijn schot mistte precisie en kracht. Een minuut later was het raak voor de oranjehemden. Sparta Nijkerk kwam er wederom goed uit via de zijkant en wist de bal voor te krijgen, waardoor Justin van Groen de bal binnen kon koppen. Gezien het spelbeeld van de tweede helft terecht, voor de mannen van v/d Ijssel zuur want ze streden voor wat ze waard waren.

Kans Waandels

Dik tien minuten voor tijd kon Jodan Boys nog een keer gevaarlijk worden. Fanny Waandels speelde zichzelf goed vrij binnen de zestien, waardoor hij oog in oog met Hoogewoning stond, maar hij joeg de bal over het doel. Dit was een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Sparta Nijkerk had het vizier echter wel op scherp staan. In de tegenaanval scoorde Bryan Burgerhout de tweede voor Sparta Nijkerk. Een fikse domper.

Vrije trap Kevin de Vries

Direct vanaf de aftrap begon van Lunteren aan een solo die hij goed uitvoerde tot aan de rand van het zestienmetergebied van Sparta Nijkerk. Daar werd hij onreglementair gestuit en kreeg Jodan Boys een vrije trap te nemen. Volgers van Jodan Boys weten dat dit buitenkansje vaak goed is besteed  aan Kevin de Vries. Nadat de Vries een paar vrije trappen eerder in de wedstrijd niet had weten om  te zetten in doelpunten, lag de bal nu op een uitgelezen plek voor de rechtsback. De Vries trapte de bal bijna perfect, hij plaatste hem goed over de muur, maar helaas spatte de bal uiteen op de paal. Jammer want het had de 1-2 betekend. Een minuut voor tijd had Nijkerk de wedstrijd helemaal kunnen beslissen maar ook zij troffen het aluminium. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor Sparta Nijkerk.

It ain’t over till it’s over

Om met de woorden van Lenny Kravitz te spreken. We gaan door totdat de scheidsrechter in Nijkerk voor de laatste maal op de fluit blaast. En waarom ook niet. Onze jongens hebben dit seizoen laten zien, dat zij er op momenten als het er om gaat kunnen staan. Afgaande op de play-offs in het betaalde voetbal zien we ook de meest verassende uitslagen. Met oud Jodan Boysspeler Thomas Verheydt in mineur in Deventer en trainer Leen van Steensel als teammanager van Sparta Rotterdam in Doetinchem in grote euforie. Dus laten we zaterdag weer als één man achter onze mannen gaan staan als we in Nijkerk strijden voor een plaats in de volgende ronde!! FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Wouter Beukers, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Mark Veerman, Michel Verkaik, Leroy Brank, Mo Bellahcen, Yusri el Kandoussi (’72 Bradley el Idrissi), Jordi Tuithof, Jorn van Lunteren, Fanny Waandels.

Jodan Boys - Sparta Nijkerk 28-05-19