In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys start komende dinsdag de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk.

De aanvangstijd is 20.30 uur en de toegang is GRATIS

Op zaterdag 01-06-2019 volgt de returnwedstrijd in Nijkerk.

Resultaten Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk kwam dit seizoen uit in de Hoofdklasse B en streed samen met Excelsior ’31 en Staphorst tot aan de laatste speeldag om de titel.

Sparta Nijkerk had de beste papieren en de titel voor het grijpen; kwam in de uitwedstrijd tegen ACV in de 60e minuut op voorsprong maar zag ACV in de 81e minuut op gelijke hoogte komen. Ondanks het slotoffensief wist men niet meer te scoren waardoor Excelsior ’31 op de laatste wedstrijddag de titel greep. Spelers, supporters en andere sympathisanten waren ontgoocheld en vroegen zich af hoe het mogelijk was dat het kampioenschap niet was behaald. De teleurstelling was uiteraard groot wetende dat zij zich onverwachts dienen voor te bereiden op het spelen van de nacompetitie.

Sparta Nijkerk is voor Jodan Boys geen “onbekende”; in de seizoenen 2008 – 2009, 2009 – 2010 en 2011 – 2012 troffen zij elkaar in competitieverband. In de seizoenen 2010 – 2011 en 2014 – 2015 kwam men uit in de Topklasse; verder kan deze vereniging aangemerkt worden als een degelijke hoofdklasser met de nodige ambities.

 

Sparta Nijkerk behaalde in de reguliere competitie 63 punten uit 30 wedstrijden met een doelsaldo van 51 – 29.

 

Jodan Boys

Zoals vermeld behaalde Jodan Boys de 2e periodetitel. Hiervoor was een beslissingswedstrijd nodig tegen Zwaluwen uit Vlaardingen welke in de slotfase werd beslist door een fraaie treffer van Leroy Brank.

Jodan Boys kon in de Hoofdklasse A niet mee in de strijd om de titel. Al een aantal wedstrijden voor het einde van de competitie werd duidelijk dat Ter Leede of Volendam in aanmerking zouden komen voor de titel. Uiteindelijk wist Ter Leede het kampioenschap te behalen waardoor Volendam en SC Feyenoord zullen gaan strijden in de nacompetitie.

Uiteindelijk behaalde de formatie van trainer Dennis van de IJssel 46 punten uit 30 wedstrijden met een doelsaldo van 52 – 46 en eindigde het op de 7e plaats in de Hoofdklasse A.

 

Voortgang in de nacompetitie

De winnaar van het treffen plaatst zich voor de 2e ronde. In het geval er na de wedstrijd op zaterdag 01-06-2019 sprake is van een gelijk aantal punten en doelsaldo dan volgt er een verlenging van 2 x 15 minuten. Mocht de eindstand dan nog gelijk zijn dan zal de beslissing worden verkregen via strafschoppen (volgens ABBA systeem).

Vermeld kan worden dat bij een gelijk doelsaldo de uit gescoorde doelpunten niet dubbel tellen.

 

De winnaar treft in de 2e ronde Eemdijk. Eemdijk eindigde in de 3e divisie op een P/D plek en zal gaan strijden om lijfsbehoud. Deze wedstrijden zullen gespeeld worden op dinsdag 04-06-2019 en zaterdag 08-06-2019.