In Nieuws Vrouwen

Vrouwen 2 verliest eerste wedstrijd in de competitie

Vandaag stond de nummer 2, Sportlust Vr1 op het programma. Een wedstrijd waar de meiden al weken mee bezig zijn. Het is een fanatieke en fysieke ploeg met gevaarlijke spelers, dus moesten wij alert zijn.

Onze dames waren weer op tijd op het complex om naar het wekelijkse praatje van Johan te luisteren. Over sportlust wisten we dat ze een goede linksvoor en een centrale speelster hadden, dus was de opdracht vandaag deze uit te schakelen. Er werd verwacht dat de dames kort moesten dekken en compact spelen.

Ook moesten we snel omschakelen en durven te voetballen tegen sportlust. Opbouwen en diepte zoeken waren ook aandachtspunten, maar vooral de zijkanten goed benutten. Daar lag namelijk onze kracht.

Assistent scheidsrechter: Roy Vos

De dames gingen warm lopen op veld 4. Ze konden de warming-up lekker doen, omdat er op dat moment geen wedstrijd meer was op het veld. Ook onze concurrent was bezig en we weten dat dit altijd een beladen wedstrijd is, omdat we geen van tweeën willen verliezen.  Het gaat ten slotte om het kampioenschap.

De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en de toss werd gewonnen door Sportlust. De dames van sportlust zette gelijk druk, maar daar waren onze dames wel aan gewend. De wedstrijd gingen alle kanten op en Sportlust en Jodan Boys kregen beide kansen om de openingsscore te maken. In de 29 ste minuut kreeg Martine die de bal voorgaf maar de bal werd door een verdedigster in het doel gewerkt. Dat zette onze dames op een 1-0 voorsprong dankzij Sportlust zelf.  Er werd van beide kanten lekker gevoetbald. Soms was het hard tegen hard, maar hier stond iets op het spel vandaag. Zo gingen de meiden door tot de rust en die kwam er ook, zodat we met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in gingen.

Tijdens de rust vertelde Johan wat er goed en fout ging en dat we niet de minste waren in het veld. Het was een gelijkwaardige ploeg, Sportlust. De wissels werden nog niet ingebracht, want het ging nu even om het teambelang. Dit had de trainer aan de dames uitgelegd.

Zo kwam de scheidsrechter ons weer halen voor de tweede helft en je kon zien en horen dat Sportlust was gebrand op de gelijkmaker. Gelijk al in de eerste minuut van de tweede helft konden onze dames de score uitbreiden, maar die lieten ze na. Dit was erg jammer, want dan werd het voor de tegenstander moeilijker om aan te sluiten.

Maar zoals er gezegd wordt: “score jij niet, dan doet de tegenstander dat wel” en die kwamen in de 70ste minuut op gelijke hoogte. Het spel werd een paar keer stilgelegd vanwege blessures bij Sportlust, waar twee keer de EHBO bij moest komen. Het spel werd weer hervat en je kon duidelijk zien dat sportlust iets sterker werd, maar onze dames waren daar alert op. Zo ging Lotte de Jong naar de kant en daar kwam Eline voor in de plaats. Ook kwam Anouk erin, dus zaten er nog  twee wissels aan de kant.

Zo kregen onze dames een paar kansen uit een corner, maar jammer genoeg stond er niemand bij de goal om het af te maken. In de 80ste minuut kregen de dames van Sportlust de bal. Er was speelster ontglipt van Sportlust  en die schoot de bal achter Esmee.  Zo kwam de stand op 1-2.

Dat was even een domper, maar onze dames lieten het er niet bij zitten en bleven drukken met kans op kans. Het leek wel of dit niet onze dag was. Aan de scheidsrechter lag het niet, want die floot een perfecte wedstrijd. De scheids floot en de wedstrijd was afgelopen. Onze dames werden best wel emotioneel en trokken zich terug in de kleedkamer om dit verlies te verwerken. “Dames,  één ding! Wat jullie dit seizoen gepresteerd hebben is klasse! Daar mogen jullie best trots op zijn. Maar we zijn er nog niet, want de volgende wedstrijd is tegen Nootdorp VR1. We hebben het jammer genoeg niet meer in eigen hand, maar we kunnen de reeks nog mooi afsluiten en misschien laat Sportlust nog punten liggen. Wees trost op jullie zelf!”