In Nieuws, Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR 2 speelt gelijk tegen Velo VR1      0-0

Het was weer zaterdag en vandaag stond een vriendschappelijke wedstrijd op het programma tegen een derde klasse Velo VR1. Het weer viel vandaag erg mee. Omdat we niet stil wilde staan deze week, hadden we een extra wedstrijd ingepland om het wedstrijdritme te behouden.

Onze dames waren weer op tijd op sportcomplex Oosterwei voor het wekelijkse praatje van Johan. Wat we wisten van Velo VR1 dat ze op de 11e plaats staan in de derde klasse. De uitslagen van Velo waren niet dat ze met grote cijfers verloren, dus was het voor ons aftasten hoe ze zouden gaan spelen. Wat van onze dames werd verwacht was hoogdruk zetten, kantelen ruimte klein houden en rugdekking geven bij verdedigen. Bij balbezit vanuit de opbouw: Bal rond spelen, diepte zoeken en het tempo hoog houden dat is wat er vandaag moet gebeuren.

Vlagger: Roy

Zoals gewoonlijk werd de warming-up gedaan door Johan en Theo. De warming up deden we op veld 3 omdat veld 4 nog bezet was. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en onze dames gingen op hun plek staan in het veld. De dames van JodanBoys wonnen de toss en zo begonnen we de wedstrijd tegen Velo VR1.

In het begin was het even aftasten van beiden kanten, want we konden elkaar niet en dat is best wel eens leuk om tegen een andere klasse te spelen. Het publiek wordt met de week meer en dat is leuk voor dit team. Zo kregen we van beide kanten best wel kansen, maar die wilde er niet in. De eerste 25 minuten waren lastig om te spelen maar we hielden stand.

Er moest van het middenveld meer dreiging gaan komen en we hebben daar de mensen voor, maar die startte deze keer af en toe best wel aan de late kant. In de 25ste minuut werd Naomi onderuit gelopen en gaf aan dat ze gewisseld moest worden dus Famke kwam erin voor haar.

De kansen voor JodanBoys bleven gelijk, net zoals bij Velo VR1. Zo gingen we de rust in met een 0-0 stand.  In de rust werden Lotte J. en Demi gewisseld. Daar kwamen Linquenda en Joelle J. voor in de plaats. Joëlle wilde na 1 ½ jaar weer eens het gevoel van de bal weer hebben, want ze miste het toch wel.

Het spel werd weer hervat en onze dames kwamen gelijk uit de startblokken. Er werden kansen gecreëerd van beide kanten maar hij wilde er niet in. Zo kregen Famke, Cindy, Naomi kansen maar ook die belande niet in het doel. Ook Velo VR1 kreeg veel kansen. Velo was een leuk team om tegen te spelen en als je hun spel zag snap je niet dat je onderaan staan in de derde klasse.

Het was een mooie middag op JodanBoys waar wij ook lieten zien dat we veerkracht hebben om tegen ieder team een mooie prestatie neer te zetten. Wij moeten vertrouwen hebben in elkaar, maar dat zit wel goed met dit Vrouwen 2 team.

Meiden ik ben trots op jullie over deze uitslag en trots op dit hele seizoen. Namens jullie leider Marcel. Dat mag ook wel eens gezegd worden, want het is toch iedere week mooi dat jullie er staan. Ik wil ook Joelle de Jong bedanken dat ze heeft meegedaan en hopelijk smaakt het naar meer.

Op naar de volgende wedstrijd en dat is JodanBoys VR2 tegen Sportlust VR1 zaterdag 11 mei om 12:45 uur. Komt allen ons aanmoedigen op Sportcomplex CVV de Jodan Boys aan de sportlaan 8 in Gouda.