In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

 

Jodan Boys en SC Feyenoord hielden zaterdag beiden een punt over aan de onderlinge ontmoeting in Gouda. Vijf minuten na rust scoorde Korstiaan Schuilenburg de 1-0. Een kwartier voor tijd kwam SC Feyenoord langszij door Adil Akanioui.

Harde wind

Op  sportpark Oosterwei werd in de warming up geconstateerd dat Yusri el Kandoussi niet fit genoeg was om aan de wedstrijd te beginnen. In zijn plaats mocht Korstiaan Schuilenburg in de basis beginnen. Het wedstrijdbeeld werd zaterdag bepaald door de harde wind die van doel naar doel recht over het veld raasde. Jodan Boys begon met de wind in de rug, naar mate de wedstrijd vorderde nam de wind in kracht toe. De thuisploeg opende goed. Met veel energie probeerde Jodan Boys het heft in handen te nemen. Dit resulteerde in het eerste kwartier voor een aantal hachelijke momenten voor de goal van SC Feyenoord. Eerst kwam Schuilenburg een teenlengte te kort om de openingstreffer binnen te tikken. Een paar minuten later zette Mo Bellahcen met een schitterende bal over de breedte van het veld Fanny Waandels vrij voor de keeper. Helaas kon Waandels de bal niet controleren waardoor deze kans verloren ging. Jodan Boys bleef de eerste twintig minuten aandringen. Tegen het fysiek zeer sterke SC Feyenoord kreeg Jodan Boys in de twintigste minuut wederom een mooie mogelijkheid om de score te openen. Een hoge bal werd door Brank,  in het zestienmetergebied,  goed teruggelegd op het hoofd van Waandels. Zijn kopbal ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Houtwerk

Na de paar kansen en mogelijkheden van Jodan Boys was SC Feyenoord in de drieëntwintigste minuut het dichtst bij de openingstreffer. Van vijf meter knalde  Adair Veiga Lopes keihard op de onderkant van de lat. De bal stuiterde voor de lijn het veld weer in. Ook in tweede instantie kreeg SC Feyenoord de bal niet achter Beukers. Twee minuten later was het Jodan Boys dat aan de andere kant het houtwerk testte. Een mooie voorzet van Jordi Tuithof kwam voor de voeten van Jorn van Lunteren die de bal  via de keeper hard op de paal schoot. Nog binnen het half uur kreeg van Lunteren wederom een goede mogelijkheid, na voorbereidend werk van Schuilenburg. Nu schoot van Lunteren de bal op de benen van de goede keeper van SC Feyenoord.

Wedstrijd golfde op en neer

In een open wedstrijd  ontstonden er nog meer kansen voor beide doelen. Jodan Boys hielp SC Feyenoord bijna een handje om de openingstreffer op het bord te krijgen. Kevin de Vries speelde de bal iets te koelbloedig terug met zijn borst, maar Wouter Beukers kon redding brengen. Mo Bellahcen moest nog een keer aan de noodrem trekken, waardoor hij de gele kaart kreeg. SC Feyenoord drong in laatste minuten van de eerste helft wat aan, met een aantal corners die verder niets opleverde. Beide ploegen gingen met de brilstand rusten.

Openingstreffer

In de tweede helft speelde SC Feyenoord met de wind in de rug. Via de  buitenspelers Obiku en Akanioui werd de ploeg van Frehe steeds dreigender. Desondanks was het Jodan Boys dat op voorsprong kwam. Tuithof gaf aan de rechterkant een goede voorzet op Korstiaan Schuilenburg, die bij de eerste paal goed voor zijn man kwam en knap afrondde. Zoals eerder al vermeld ging de wind steeds harder waaien, Jodan Boys kwam daardoor steeds moeilijker van de goal af. Isoufi van SC Feyenoord zag een voorzet, door de wind van richting veranderd, bijna zo in de goal waaien. Beukers kon met een goede reflex voorkomen dat de gelijkmaker werd gescoord.

SC Feyenoord komt langszij

Jodan Boys verdedigde de voorsprong lange tijd met succes. De verdediging van Jodan Boys moest wel alle zeilen bij zetten, maar het gaf geen krimp. SC Feyenoord had al een aantal verse krachten in het veld gebracht. Obiku en Adair Veiga Lopes werden gewisseld voor van Axel-Dongen en Merrelaar. Bij Jodan Boys verving el Idrissi Tuithof. Een kwartier voor tijd kwam daar toch de gelijkmaker voor SC Feyenoord. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgegeven en verlengd, door de al dan niet in buitenspelpositie staande Merrelaar, de bal belandde bij Akanioui, die wederom scoorde tegen zijn oude ploeg.

Geen winnaar

In het laatste kwartier kreeg SC Feyenoord nog de grootste kans om de winnende op het bord te schieten. Wouter Beukers zag er niet goed uit bij een uittrap vanaf de grond. Isoufi kon de bal oprapen en vanaf grote afstand in de lege goal schieten. Gelukkig mikte de behendige middenvelder van SC Feyenoord net naast de goal. Beide goalies hielden hun doel in het restant van de wedstrijd schoon. Zo eindigde de wedstrijd in evenwicht. Een eindstand die gelet op het spelbeeld terecht was. Jodan Boys had in de eerste helft de meeste kansen en SC Feyenoord maakte in de tweede helft het meeste aanspraak op de winst.

Competitieprogramma komende weken

In de hoofdklasse A liet Ter Leede het liggen tegen Spijkenisse. De ploeg van Henk Wisman kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Concurrent Volendam won met 0-2 tegen XerxesDZB, waardoor Volendam nu op doelsaldo bovenaan staat en XerxesDZB als eerste is gedegradeerd. Verder was het opvallend dat FC Rijnvogels – DFS werd afgelast vanwege interne strubbelingen bij DFS. Benieuwd hoe dit gaat aflopen. Jodan Boys speelt nog drie wedstrijden voor het aan de nacompetitie begint. Volgende week nemen we het op tegen Ter Leede. De week erna spelen we thuis tegen Jong FC Den Bosch en op 25 mei spelen we de laatste wedstrijd uit bij Nootdorp.

Voor de foto’s klik HIER

Halve finale districtsbeker

Voor het zover is spelen we aankomende dinsdag de halve finale van de districtsbeker tegen Ter Leede in Sassenheim. Jodan Boys plaatste zich door het bereiken van de halve finale voor de landelijke beker, maar wil nu ook de districtsbeker winnen. De wedstrijd in Sassenheim begint om 20.15 uur! Het spreekt voor zich dat we hopen dat er veel fans uit Gouda komen om de ploeg naar de overwinning aan te moedigen!! Tot dinsdag!! FORZA Jodan Boys

Opstelling Jodan Boys: Beukers, Verkaik, Heerkens, Veerman, de Vries, Brank, Tuithof (’75 El Idrissi), Schuilenburg (’82 Mohandis), Waandels, Bellahcen, van Lunteren