In Nieuws, Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR 2 neemt koppositie over in de competitie.

Op een donderdagavond was de inhaalwedstrijd tegen Linschoten VR1 ingepland. De vorige keer was de wedstrijd afgelast door de slechte weersomstandigheden, dus moest deze worden ingehaald. Iedereen heeft zijn/haar uiterste best gedaan om op tijd naar Jodan Boys toe te komen, om een wedstrijd te spelen tegen Linschoten. Uiteraard wilde wij die drie punten weer meenemen naar Gouda.

Eenmaal aangekomen in Linschoten, deed zoals gewoonlijk Johan zijn praatje in de kleedkamer. We moesten vooral met plezier spelen, kantelen en rust in het spel brengen. Het tempo hoog houden, maar dat doen we al het hele seizoen. Met zestien wedstrijden gespeeld, waarvan veertien gewonnen en twee gelijkgespeeld. Als we vanavond zouden winnen, dan namen we de koppositie over van Sportlust VR1. Daarnaast staan we ook met één punt meer bovenaan.

Opstelling :

Doel: Esmee

Achter: Anouk, Eline, Lotte.M, Linquenda

Midden: Martine, Dekker, Bajema, Sara

Voor: Cindy, Naomi

Reserves: Lotte.J, Shakira, Famke

Vlagger: Roy Vos

De dames gingen de warming up doen en gelukkig was het droog vanavond. Iedereen had er zin in en dat kon je heel goed merken. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en we wonnen de toss. Onze dames gingen lekker van start en we wisten dat ze twee speelsters hadden die best wel een balletje konden raken.

In de eerste minuten kregen we best wel kansen, maar zoals elke week is het onrustig zolang er geen doelpunt valt. De 0-1 liet daarom ook niet lang op zich wachten. Zo kreeg Cindy in de zestiende minuut een assist van Martine en die bedacht zich geen moment. Ze schoot de bal achter de keepster daar was de 0-1. We zagen in de eerste helft heel veel goede combinaties van de dames. In de 22ste minuut had Martine de bal en gaf een assist op Bajema. Die knalde de 0-2 erin. Dat was een lekker gevoel, want nu kunnen onze dames wat vrijer spelen met een voorsprong van 0-2.

Er werd van beide kant goed gevoetbald en linschoten kwam ook wel bij ons doel, maar ze verzilverde de bal niet. En zoals het gezegde scoort de ene niet dan de andere wel. Zo veroverde Naomi de bal die ze nog maar net kon binnen houden en gaf een assist op Martine. Martine knalde de bal in de 34ste minuut achter de keepster, zodat er op het scorebord 0-3 kwam te staan.

We bleven voetballen en in de 42ste minuut had Linquenda de bal. Ze speelde de bal op Sara die vanaf eigen helft met de bal zo richting de keepster van Linschoten liep en zich geen moment bedacht. Na een lange afstand gelopen te hebben met de bal, schoot zij hem in de linkeronderhoek. Dat was net voor rust de 0-4 voor onze dames.

Roy had in de eerste helft niet veel te vlaggen, maar hij had wel van één ding last en dat was de ondergaande zon. Zo floot de scheidsrechter voor aanvang voor de rust en gingen we onder het genot van warme thee de kleedkamer in. We laten dan onze vrouwen eerst even zelf praten en daarna doen Johan of Theo hun praatje met wat er beter kan en wat er goed gaat.

De wissels werden in deze avond doorgevoerd zo kwam Lotte J. erin. Zij mocht maar 35 minuten spelen en Shakira en Famke werden ook ingezet in de tweede helft. De scheidsrechter kwam ons halen voor de tweede helft en Linschoten nam de aftrap. Die bedachten zich geen moment, want die wilde wel een tegendoelpunt scoren. Helaas gebeurde dat ook. Een speelster kreeg de bal en schoot de bal achter Esmee. Daar was de 1-4.

Zo! Onze dames waren weer even wakker, want die schrokken er wel van. De aftrap werd door de dames van Jodan Boys weer genomen en we gingen weer spelen zoals we in de eerste helft speelden. Daar kreeg Martine in de 51ste minuut de bal en gaf een assist op Bajema en die scoorde de 1-5. De combinaties waren goed en dat resulteerde in de 65ste minuut door een assist van Martine op Cindy en die scoorde de 1-6. Nog geen vier minuten later weer een assist van Martine en deze keer kreeg Famke hem aangespeeld die de 1-7 scoorde.

Kon niet slechter maar na nog geen minuut later en ja hoor daar was ze weer Martine die een assist Naomi gaf die de 1-8 scoorde. Nu wilde de dames ook richting de 10 gaan en dat lukte ook. Zo scoorde ook Naomi in de 73ste minuut de 1-9 via een assist van Martine. In de 83ste minuut scoorde ook Cindy weer en dat jawel hoor de 1-10. En om het niet af te leren daar kwam de 1-11 op naam van Famke op het scorebord. Op het scorebord waren ze bij de 1-6 maar opgehouden dus dat stond er en bleef er op staan.

Het spel werd door lekker combineren uitgespeeld en de scheidsrechter kwam toch nog maar even vragen of wij het hadden bijgehouden en jawel hoor Marcel de razende reporter had alles genoteerd en zo wonnen onze dames ook dit duel weer. Met nog drie competitiewedstrijden te gaan staan we op nummer 1 in de competitie en hebben we alles in eigen hand.

De eerstvolgende wedstrijd van VR2 is een oefenpartij tegen Velo VR1 op zaterdag 4 mei om 14:30 uur op Sportcomplex Sportpark Oosterwei . De eerstvolgende competitiewedstrijd is tegen Sportlust VR1 Zaterdag 11 mei om 12:45 uur ook wederom op Sportcomplex Sportpark Oosterwei. Komt allen kijken naar deze wedstrijd en moedig JodanBoys VR 2 aan naar het Kampioenschap!!!!

Staf VR2