Het is weer zaterdag en vandaag stond op het programma Zwammerdam VR1. Onze dames waren weer op tijd op Sportcomplex de JodanBoys voor een potje voetbal.

Aan het weer lag het vandaag niet, want de temperatuur liep al aardig op naar 22 graden en dan op kunstgras voetballen, dat wordt warm.

Middenveld: Martine, Bajema, Cindy en Shakira

Scheidsrechter: R. Vermeer

Assistent scheidsrechter R.Vos

Van Zwammerdam wisten we dat ze een goede centrale midden-speelster hadden en de centraal achterspeelsters was goed. De linksback en rechtsback waren van mindere klasse dus daar moesten Shakira en Martine overheen gaan.

Zoals elke week de spelwijze besproken en onze dames weten nu wel hoe dat gaat, dus deze middag zou, als het aan ons lag, een mooie dag worden om weer 3 punten binnen te halen. Ons team moet vertrouwen in elkaar hebben, mentaliteit en plezier in het spel hebben.  Dan komt het ook deze middag goed.

Onze dames begonnen met de warming-up en je zag dat ze er weer voor wilde gaan. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg kunnen we nog 15 punten halen. De wedstrijd stond om 12:30 uur gepland dus even warm lopen. Het was nu wachten op de scheidsrechter en die kwam ook echt op tijd.Hij floot voor aanvang van de wedstrijd en onze dames gingen op hun plaats staan.

De aftrap werd genomen en onze dames zetten gelijk hoog druk, zodat we in het begin al kansen kregen. We kregen na 6 minuten al een corner en Cindy ging er voor staan, ze bereikte Bajema en deze kopte de bal achter de keepster van Zwammerdam. Zo kwamen we al op een 1-0 voorsprong.

We bleven ons eigen spel spelen, want normaal gesproken passen wij ons aan, aan een zwakkere tegenstander. Dat was deze middag niet het geval. In de twaalfde minuut was Martine los van haar tegenspeelster en bezorgde de bal bij Cindy die wederom de bal achter de keepster schoot. Dat was de 2-0.

Er werd lekker door de dames gevoetbald en kregen toch aardig kansen om de score uit te breiden. Wij waren meer op de helft van Zwammerdam, want die kwamen echt niet aan voetballen toe deze middag.

In de 37 ste minuut daar stond ze weer voor de corner Bajema en de bal kwam bij Dekker aan die zich geen moment bedacht en de score op 3-0 zette. Zo bleven we lekker spelen en er  waren deze middag echt veel toeschouwers die konden genieten van het goede spel van VR2.

Zes minuten voor tijd kreeg Cindy de bal aangeschoten en Martine bracht zichzelf in stelling om de 4-0 er in te prikken en dat gebeurde ook. De tegenstander had deze middag niet veel te zeggen op het veld.  Zo kreeg ook Shakira net voor de rust haar kans en die scoorde de 5-0.

Onder het genot van koude limonade heeft Johan nog even zijn praatje gehouden maar was dik tevreden over het spel. Zo even stoom afblazen en dan weer het warme veld op want dat was het zeker de zon stond er lekker op deze middag.

Onze scheidsrechter kwam ons halen voor de tweede helft en we namen de aftrap en gingen er weer vol tegen aan want we wilde proberen om de dubbele cijfers te halen.  Af en toe in de tweede helft kwam Zwammerdam eruit maar dat was niet schrikbarend want onze dames stonden deze middag hun mannetje wel.

De dames van Zwammerdam werden wel een beetje fanatieker zo werden Famke en Bajema aardig wat keertjes onderuit gehaald maar daar was Dionne dan om ze weer op te lappen en die had het in de tweede helft best wel druk. Zo werden in de tweede helft Famke, Eline Linquenda en Sara ingebracht.

We waren 10 minuten bezig en Famke kreeg de bal en gaf hem af op Naomi die de 6-0 scoorde. Is wel lekker zo aan je doelgemiddelde werken. De dames bleven door voetballen en zo kreeg Cindy de bal en bediende Naomi, zodat zij de 7-0 kon scoren.

Op een gegeven moment zagen we Romy op het veld liggen dus Dionne erheen bleek dat ze door haar enkel ging op het veld wat erg zuur is.  Er

stond niemand in de buurt. Hopelijk valt het allemaal mee. Het spel ging door en in de 80ste minuut kreeg Naomi de bal en die schoot hem naar Famke zodat zei de 8-0 scoorde, wat een mooie middag is dit toch met zoveel doelpunten.

Nou het spelletje was wel gespeeld zo kreeg Zwammerdam deze middag niet veel grip op ons spel en maakte tijdens de opbouw nog een fout en door het druk zetten van Cindy scoorde hun eigen achterspeelster de 9-0 dat was teven ook de einduitslag.

Anouk had voor de wedstrijd gezorgd voor ijsjes en die gingen na de wedstrijd er goed in.

Op naar de volgende wedstrijd die is tegen Linschoten VR1 aanstaande donderdagavond in Linschoten om 20:15 uur. Komt alleen kijken