In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 wint ook tegen ARC VR2 3-1

En ja hoor het is weer zaterdag. Deze week moesten we het opnemen tegen ARC VR2. We weten nog hoe de eerste wedstrijd tegen hun verliep, want die eindigde in een 3-3 gelijkspel. We wisten vandaag wat we konden verwachten van de tegenstander. Onze dames waren vandaag op tijd zodat de trainers weer hun verhaaltje konden doen in de oude bestuurskamer.

De opstelling deze week:

Doel: Esmee Achter: Eline, Lotte.M, Dekker en Stoop Middenveld: Anouk, Demi, Cindy en Martine Voor: Romy en Naomi Wissels: Bajema, Sara ,Famke

Scheidsrechter: Aron de Jong Assistent grensrechter: Roy Vos

Deze week werd behandeld dat de tegenstander fysiek sterk waren en dat we moesten oppassen op hun linksvoor en centraal midden speelsters. Wat iedere week ter sprake komt, maar dat weten de meiden wel, is hoog druk zetten ect. Zo gezegd, zo gedaan. Onze dames gingen voor de warming-up naar het veld en deden zo hun oefeningen.

Elke week groeit ook het publiek bij onze vrouwen wat wij ontzettend leuk vinden. De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en de aanvoerders gingen erheen voor de toss die we deze week ook weer wonnen. Zo namen de vrouwen van Jodan Boys de aftrap en gingen hun eigen spelletje spelen. We wisten natuurlijk hoe ARC speelden. Het balletje ging heen en weer en van beide kanten werd er goed gespeeld. Totdat er een foute bal werd gespeeld in de 20ste minuut en dat moet je niet doen bij ARC. Een speelster van ARC kreeg de bal op haar slof en knalde hem zo over Esmee heen zodat we op een 0-1 achterstand kwamen.

Zoiets  zijn we toch niet gewend, dat we achter komen maar kop op de wedstrijd was nog lang dus namen onze vrouwen de aftrap weer. Er werd gezocht naar een opening in hun verdediging, want ze speelde 4-4-2 dus hielden ze alles dicht achter. Maar wij hebben goede speelsters die de achterlijn kunnen halen. In de 26 ste  minuut kreeg Dekker de bal en gaf een assist op Martine. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal achter de keepster van ARC, zodat we weer op een 1-1 kwamen.

Je kon zien bij de dames dat het een opluchting was. Dat eindelijk de gelijkmaker werd gemaakt, want qua spel hadden we dat wel verdiend. We bleven in de eerste helft zoeken naar de voorsprong, maar de acties die werden gedaan door onze vrouwen en die van ARC werden niet verzilverd. Zo gingen we met een gelijke stand de rust in.

In de rust werd er verteld wat goed en fout ging en dat we ons eigen spelletje moesten gaan spelen. We lieten de dames van ARC gewoon hun spel spelen en dat moeten we niet toelaten. Onze dames zeggen zelf altijd in de rust wat er goed en fout gaat en dat ze daar op moeten letten.

De scheidsrechter kwam ons halen voor de tweede helft. Op het veld liepen Bajema en Sara warm te lopen. Die kwamen er in voor Demi en Anouk . ARC nam de aftrap, maar onze dames zetten gelijk hoogdruk. Daar wist ARC even geen raad mee. Wij kwamen dus beter uit de rust en dat kon je echt merken.

Zo kregen we kans naar kans, maar ja dan moet hij wel in het doel. Maar in de 65ste minuut gaf Bajema een assist op Famke en die draaide om haar tegenstander heen. Ze schoot de bal zo in het doel en ja we stonden weer op voorsprong!! 2-1.

De opluchting was groot en de meiden liepen dan ook naar elkaar toe want dat is bij elke wedstrijd van ons dat ze er voor knokken. Je kon merken dat ARC het even kwijt was, want zo kregen Sara,Bajema, Cindy ook kansen. De keepster lag er toch iedere keer voor. Zo werd het in de 70ste minuut door, jawel weer een assist van Bajema op Romy, de 3-1 gescoord.

In de 75ste minuut gaf de scheidsrechter een gele kaart aan Eline die een speelster van ARC onderuit haalde en dat is in de B-klasse 10 minuten tijdstraf. Die 10 minuten duren heel lang als je dan met tien man speelt. Maar gelukkig hadden we alles onder controle en speelde de wedstrijd uit.

Eindstand 3-1, op naar de volgende wedstrijd thuis op Sportcomplex de JodanBoys tegen Zwammerdam Vrouwen 12:30 uur. Komt allen kijken om VR2 aan te moedigen.