In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys – Spijkenisse

Afgelopen dinsdag speelde Jodan Boys in het kader van de VR Cup tegen Excelsior Maassluis. Na een goed eerste kwartier van onze jongens sloeg Maassluis, in het laatste half uur van de eerste helft, drie keer toe. Met een 3-0 achterstand gingen beide ploegen rusten. In de tweede helft herpakte Jodan Boys zich en kreeg het kansen. Een kwartier voor tijd scoorde Korstiaan Schuilenburg de 3-1. Helaas viel de 3-2 van Nadir Mohandis te laat, om het de tricolores nog echt moeilijk te maken. Jodan Boys toonde veerkracht in de tweede helft tegen de tweededivisionist.

Aankomende zaterdag reizen we af naar Spijkenisse, een traditioneel moeilijke uitwedstrijd. De ploeg van Peter Wubben had zich dit jaar in de hoofdklasse vooraf waarschijnlijk anders voorgesteld. Bij de start van het seizoen werd de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk weer te promoveren naar de derde divisie. Na een goed begin is er blijkbaar zand in de motor gekomen en staan de groen witten op dit moment één plek boven de promotie/ degratieplaatsen. Afgelopen week werd er met 4-1 verloren van Smitshoek.

Jodan Boys speelde afgelopen zaterdag in eigen huis een goede wedstrijd tegen FC Rijnvogels. Op de website van FC Rijnvogels werd de wedstrijd als volgt getypeerd: De thuisclub was fysiek sterker, feller en sneller. Dat zijn mooie complimenten voor de jongens van Dennis v/d Ijssel. Hard werken vormt de basis voor goede resultaten. Dat zullen we zaterdag ook moeten doen in Spijkenisse.

Van de heenwedstrijd in Gouda weten we dat Spijkenisse goed kan voetballen. Jodan Boys keek in Gouda al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan. Gelukkig wisten de jongens de wedstrijd te kantelen en werden de drie punten over de streep getrokken. Zaterdag zullen we ook weer alles moeten doen om een goed resultaat te behalen. Spijkenisse zal zich veilig willen spelen ten koste van onder andere Capelle. Zij zullen koste wat kost de punten op Sportpark Jaap Riedijk te houden.

De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer B.J. Fikkert.