In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys FC Rijnvogels met 3-1 verslagen. In Gouda kwamen de gasten nog wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar nog voor rust kantelde de score de goede kant op voor Jodan Boys, 2-1. De eindstand werd in de tweede helft bepaald op 3-1 in het voordeel van Jodan Boys.

Jodan Boys ontving FC Rijnvogels dat bezig was aan een goede serie. De Katwijkers wonnen de laatste vijf wedstrijden en plaatsten zich eerder in de week net als Jodan Boys voor de kwartfinale van de districtsbeker. Rijnvogels deed het  ten koste van Wippolder. Jodan Boys kon ook terugkijken op een goede week. Bij Zwervers werd een week eerder de tweede periode binnen gesleept en dinsdag werd Capelle verslagen.

Marathon – Kans tegen Kanker

Bij Jodan Boys begon Heerkens op de bank. Dit in verband met de marathon van Rotterdam. Roald rent zondag de ruim tweeënveertig kilometer, samen met Tieme Zwanenburg en Rick Begeer. De drie Jodan Boy’s hebben zich laten sponsoren voor de stichting Kans tegen Kanker. Een heel mooi doel en een loffelijk streven van het trio. Derhalve werd Roald een dag voor de marathon rust gegund. In zijn plaats mocht Dirk Pieter Rietveld in de basis beginnen. Jorn van Lunteren zat weer bij de selectie! Michel Verkaik stond met een lichte blessure langs de kant.

Veerkracht na vroege achterstand

In de openingsfase golfde het spel op en neer. Zonder dat er echt grote kansen te noteren waren. Ondanks dat kwamen de Vogels in de elfde minuut toch op voorsprong. Een inzet van dichtbij kon Wouter Beukers niet goed onder controle krijgen en de bal verdween in de goal. Een lekker begin voor de Katwijkers. Maar Jodan Boys ging niet bij de pakkenneer zitten met veel enthousiasme en goed voetbal probeerde Jodan Boys de gelijkmaker op het bord te krijgen. Net als de laatste weken zag het voetbal er goed uit. Met veel beweging en positiewisselingen zorgden de Gouwenaars voor veel dreiging. In de vijfendertigste minuut werd de inzet beloond. Huntink nam het doel van dichtbij onder vuur maar de doelman kon zijn inzet pareren. In de rebound werd Fanny Waandels onreglementair gestuit in de zestienmeter. Scheidsrechter Germs wees resoluut naar de stip. Dit buitenkansje wordt doorgaans benut door Kevin de Vries. Zo ook deze. Uiterst beheerst schoot de Vries de 1-1 op het scorebord. Na de gelijkmaker ging Jodan Boys op zoek naar de voorsprong. Die kwam een minuut voor de rust. Een hele mooie aanval van de ons werd schitterend afgerond door Yusri el Kandoussi. Na een paar kapbewegingen haalde Yusri knap uit van zeventien meter en zijn bal verdween onhoudbaar achter doelman Verkerk van Rijnvogels. Een achterstand werd in ruim een half uur omgebogen naar een voorsprong.

Gevaarlijk in de omschakeling

Na de rust probeerde FC Rijnvogels de druk op Jodan Boys op te voeren. Rijnvogels had veel de bal maar Jodan Boys bleef in de omschakeling levensgevaarlijk. Een kwartier voor tijd werd Waandels aan de zijkant hard onderuit gehaald. Uit de vrije trap die volgde kopte Brank net naast. een paar minuten laten ging Waandels één op één met de doelman, maar zijn schot ging net over. In de drieëntachtigste minuut kopte Waandels de Gouwenaars op een comfortabele 3-1 voorsprong. Het slotakkoord was voor de ingevallen Bradley el Idrissi. Hij sprintte de verdedigers van FC Rijnvogels eruit en zijn schot eindigde kiezelhard op de paal. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

Goede zaken

Zo wint Jodan Boys een hele belangrijke wedstrijd, neemt het grote afstand van de p/d plekken en kan hetzelfs weer naar boven kijken. Aankomende dinsdag speelt Jodan Boys een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis in het kader van de VR Cup. Ook weer een mooie mogelijkheid om ons te meten met een topploeg uit de tweede divisie. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Spijkenisse.

Voor de foto’s klik HIER