In Nieuws, Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 dendert door in de competitie en pakt weer 3 punten.

Woubrugge VR1 – JodanBoys VR2. (0-3)

Vandaag stond de wedstrijd tegen Woubrugge VR1 voor de deur. Onze dames moesten zich verzamelen op JB zodat we op tijd konden vertrekken. Aan het weer zou het vandaag niet liggen want het zonnetje scheen lekker. Eenmaal aangekomen in Woubrugge meldde we ons aan bij de commissiekamer en daar kregen we te horen in welke kleedkamer we zaten.

De opstelling is elke week weer anders en van achter naar voor was het deze week:

Doel: Esmee
Achter: Eline,Lotte.M,Dekker en Sara
Middenveld: Martine, Stoop, Bajema en Shakira
Voorhoede: Cindy en Famke
Reserve’s: Demi, Romy, Anouk en Naomi.
Vlagger: Roy

Zoals elke week deed Johan zijn praatje en momenteel weten de dames wel wat er van hun  wordt verwacht. We weten dat Woubrugge voorin 2 goede speelsters hebben en hun keepster lag de vorige keer in de weg. Dat zal nu ook wel zo zijn. Met de week wordt het spel steeds beter zodat de tegenstanders geen grip op ons krijgen. De dames gingen richting het veld voor de warming-up.

De scheidsrechter kwam het veld op en floot voor aanvang van de wedstrijd. De toss werd deze keer gewonnen door Woubrugge en die gingen direct de bal rondspelen. We wisten van de vorige wedstrijd tegen hun dat ze de bal er binnen 19 sec in schoten en daar waren we voor gewaarschuwd. De bal ging lekker heen en weer en van beide kanten kregen we in het begin kansen. Zo kregen Martine en Cindy kansen maar die wilde er niet in. Onze dames waren zoekende naar dat ene gaatje. De keepster blokte al de schoten op het doel werden geschoten. Ook moesten we uitkijken want Woubrugge kreeg ook wel eens een uitbraak, maar alles stond goed en Esmee stond haar mannetje wel in het doel. Zo schoot Esmee uit en de scheidsrechter stond halverwege het veld maar gaf een vrije trap, omdat hij had gezien dat Esmee buiten haar zestienmetergebied was gekomen.

Ontlading

Onze dames kregen best veel kansen maar leek wel of ze deze middag er niet in mochten. Maar gelukkig in de 37ste  minuut kreeg Martine de bal en schoot de bal vanaf de zijkant richting het doel. In eerste instantie had de keepster hem, maar liet hem los en Cindy kreeg de bal voor haar voeten zodat we 8 minuten voor rust op voorsprong kwamen met 0-1. Je kon merken aan de dames dat er een ontlading was dat het doelpunt er toch voor de rust inging.

In de rust heeft Johan nog gesproken wat er goed en fout ging en dat we het in de tweede helft af moesten maken, want 0-1 is wel griezelig. We weten waartoe Woubrugge in staat kan zijn. De pauze was weer voorbij en de 4 wissels die op de bank zaten in de eerste helft gingen er in.

Verlossende 0-2

De dames namen de aftrap en gingen er gelijk weer vol in, op zoek naar het tweede doelpunt. Van beide kanten werd er gewoon lekker gevoetbald, maar de kansen werden niet benut. Vooral als de tegenstander achter alles vastzet moet je echt het gaatje weten te vinden. Maar in de 71ste minuut gaf Naomi een assist op Famke en die scoorde de verlossende 0-2.

De genadeklap

Woubrugge VR1 kreeg ook best wel kansen maar die werden niet benut door hun, maar de genadeklap werd uitgedeeld in de 82ste minuut. Demi had de bal en gaf een assist op Romy die de knalde de bal achter de keepster zodat de eindstand op 0-3 kwam.

De ontlading was groot want we gingen vandaag weer met 3 punten naar Gouda. Na afloop de dames gefeliciteerd, want er gingen ook 8 dames naar JodanBoys Heren 1 kijken. Die konden de periodetitel pakken. Dat hebben ze ook gedaan proficiat heren namens VR2. Het was een geslaagde middag op naar de volgende wedstrijd uit tegen Siveo VR 1 zaterdag 6 april om 12:30 uur in Zegveld. Komt allen kijken.