Jodan Boys heeft zaterdag de beslissingswedstrijd om de tweede periode tegen Zwaluwen gewonnen. Twee minuten voor tijd kopte Leroy Brank, uit een perfecte corner van Jordi Tuithof, de bal achter doelman van Tienen.

Zaterdagmorgen scheen de zon al met heerlijke lentestralen over de Sportlaan. Was  het een voorbode  voor wat komen ging? Ondanks dat er voor veel teams een inhaalprogramma was ingepland, was er een lekkere reuring voelbaar op het sportcomplex. Trommels stonden gepoetst en wel te wachten in de hal, vlaggen stonden klaar en de spandoeken waren weer van de zolder gehaald. De club had zin in de wedstrijd. En laten we heel eerlijk zijn na de remise tegen Capelle had niemand nog verwacht dat we deze wedstrijd zouden mogen spelen. Zwaluwen zou een grote kans maken de klus te klaren in de wedstrijd tegen Nootdorp. Maar wat een geluk dat de mannen van Danny Schenkel één doelpunt te kort kwamen. Enfin spelers en staf verzamelden om half twaalf om daar met elkaar een lunch te gebruiken en de wedstrijdtactiek door te nemen.

Om 12.30 uur vertrok de selectie met de bus naar het prachtige complex van CVV Zwervers in Capelle a/d Ijssel. Het mag gezegd worden CVV Zwervers had de zaken heel goed voor elkaar. Dankzij de hele goede organisatie en de gastvrije ontvangst kon deze wedstrijd tot een succes worden. Speciale dank gaat uit naar Egbert Hadders die achter de schermen zeer veel werk heeft verzet. Nadat beide ploegen waren gearriveerd, drippelden ook de eerste supporters binnen. Sommigen kwamen op de fiets, anderen met auto’s en een half uur voordat de wedstrijd begon arriveerde de supportersbus. Voor aanvang van de wedstrijd was er al heel lekker wat publiek wat er  voor zorgde dat het speciale karakter voor de wedstrijd voelbaar werd.

Jodan Boys begon met een paar wijzigingen in de opstelling in vergelijking met een week eerder. Bellahcen, Verkaik en Heerkens keerde terug in de basis. Van Lunteren was afwezig. Het eerste kwartier was duidelijk voor Zwaluwen. Jodan Boys werd teruggedrongen en de Vlaardingse ploeg zorgde voor het eerste gevaar in de tiende minuut. Van Mullem probeerde met een bekeken lob Wouter Beukers te verschalken, maar de bal verdween over de het doel. Gaandeweg de wedstrijd kwam Jodan Boys beter in de wedstrijd. In de dertigste minuut kreeg Jodan Boys de kans om op voorsprong te komen. Jordi Tuithof passeerde op de achterlijn een paar spelers en wist de bal voor het doel te geven. Bradley el Idrissi die voor een leeg doel stond schoof de bal helaas net naast. Beide ploegen gingen met 0-0 rusten.

In de tweede helft waren beide ploegen ook weer goed aan elkaar gewaagd, met een licht veldoverwicht voor Jodan Boys. Ondanks het lichte veldoverwicht leek Zwaluwen tien minuten voor tijd op een 1-0 voorspong te komen. Uit een vrije trap werd de bal achter Beukers gekopt. Maar de assistent-scheidsrechter stak zijn vlag resoluut in de lucht, buitenspel. Daar kwam Jodan Boys goed weg. Een paar minuten later aan de andere kant een schitterende omhaal van Fanny Waandels, die via een speler van Zwaluwen over de achterlijn verdween. Jordi Tuithof trapte de corner en wist Leroy Brank te bereiken. Brank kopte de bal onhoudbaar in het doel. Met nog twee minuten op de klok kwam Jodan Boys op voorsprong. Wat een weelde. Dit kon niet meer misgaan. Maar dat ging het bijna nog wel. In de eenennegnetigste minuut liet Wouter Beukers zien waarom hij onder de lat bij Jodan Boys staat. Zwaluwen kreeeg de kans om de glijkmaker binnen te schieten. Maar in twee instanties redde Beukers werkelijk waar fantastisch.

Niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter ter Brake voor het laatst en konden de Gouwenaars feestvieren. Wat een mooi resultaat! De tweede periode is binnen. Na een hele lastige eerste periode, herpakte de ploeg zich en was het de beste in de tweede! Nu moeten we in de competitie nog de nodige punten pakken om ons veilig te spelen, dan hebben we aan het einde van het jaar nog een mooi toetje.

Maar nu eerst aankomende dinsdag in eigen huis voor de districtsbeker tegen Capelle. De aanvang is om 20.15 uur. Een hele belangrijke wedstrijd. Nog twee wedstrijden winnen en we plaatsen ons weer voor de landelijke beker!! Komt dus allen!!