In Nieuws Jodan Boys 1

Ja eindelijk is het zaterdag zover, Jodan Boys en Zwaluwen gaan bij CVV Zwervers uitmaken wie kampioen wordt van de tweede periode. Dat twee ploegen met een gelijk aantal punten eindigen is niet heel opmerkelijk. Maar dat twee teams met een identiek doelsaldo eindigen is wel bijzonder. Bij Jodan Boys en Zwaluwen was dit het geval. Beide ploegen wonnen zeven keer, speelden twee keer gelijk en verloren slechts eenmaal. Beide ploegen hadden twintig doelpunten voor en acht doelpunten tegen. Zaterdag zal er een winnaar moeten komen.

Voor Jodan Boys is het alweer een tijd geleden dat het meedeed in de nacompetitie. In het seizoen 2007-2008 was Jodan Boys onder Willem den Besten in de derde periode ontketend. Jodan Boys eindigde in de eerste klasse B achter Scheveningen op de tweede plek op de ranglijst maar eerste in de periode. Wat volgde was nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Jodan Boys rekende eerst in een uitwedstrijd af met FC Rijnvogels. Daarna speelde Jodan Boys onder toeziend oog van ruim 1500 man in eigen huis een fantastische wedstrijd tegen Voorschoten’97. Waardoor Jodan Boys zich plaatste voor de finale op neutraal terrein bij Heerjansdam, Achilles Veen werd de tegenstander. 24 Mei 2008 is de boeken ingegaan als de dag dat Jodan Boys het hoogste amateurniveau van Nederland wist te bereiken. Onder aanvoering van Ard Blok en de HKJB versloeg Jodan Boys Achilles Veen en kon een waar volksfeest losbarsten.

In het seizoen 2011-2012 kon het volgende succes in de competitie worden geboekt. Na een paar moeilijke seizoenen, waarbij er ook wel eens naar beneden moest worden gekeken, werd Jodan Boys onder leiding van Patrick Akerboom kampioen in de hoofdklasse A. Jodan Boys speelde dat seizoen schitterende wedstrijden en de apotheose kwam op 5 mei 2012 in de uitwedstrijd tegen Zwaluwen’30. Na een 1-0 ruststand wist Mo Bellahcen een kwartier voor tijd de gelijkmaker op het bord te schieten. Een remise was niet genoeg voor de titel op dat moment. In de drieënnegentigste gebeurde waar iedereen op hoopte, maar wat niemand meer verwachtte. Kees Graafland schoot door een wirwar van benen de bal achter doelman Vincken van Zwaluwen’30. Het vervolg heeft iedereen nog op het netvlies staan; een pitchinvasie van heb ik jou daar. Jodan Boys plaatste zich voor de Topklasse. Wederom bij de beste amateurclubs van Nederland. In de eerste competitiewedstrijd werd er onder leiding van Thomas Verheijdt direct afgerekend met Ijsselmeervogels

Helaas bleef deelname aan de Topklasse beperkt tot één seizoen. Hierna speelde Jodan Boys vanaf het seizoen 2013-2014 onafgebroken in de hoofdklasse, door de invoering van de tweede en derde divisie inmiddels het derde niveau van Nederland. In de afgelopen seizoenen hebben we de nodige hoogtepunten gehad. In 2014-2015 wisten we net als een paar seizoenen eerder de VR Cup te winnen. Het mooiste moment van de afgelopen jaren was natuurlijk de bekerwinst in de Adelaarshorst tegen Eredivisionist Go Ahead Eagles. Levi Marengo en Roald Heerkens feilden het vonnis over de formatie van Hans de Koning. Hierna volgde een ware Exodus naar de Gelredome, waar Jodan Boys de huid duur verkocht tegen de latere winnaar van de KNVB beker Vitesse. Jodan Boys was voor even landelijk nieuws.

Aankomende zaterdag is er dus weer een mogelijkheid om verder te schrijven aan de hoogtepunten van onze clubhistorie. Zoals de goede lezer al heeft opgemerkt doet Jodan Boys het in wedstrijden wanneer het ergens omgaat het erg goed  tegen Vogels! Laten we hopen dat het een voorteken is voor zaterdag.

Nu terug naar de realiteit. Zwaluwen heeft een zeer goede ploeg. Afgelopen weekend hadden de Vlaardingers in het eerste half uur al een riante voorsprong kunnen pakken. De ploeg van Danny Schenkel beschikt over veel fysieke kracht en is razend gevaarlijk in de pijlsnelle omschakeling. Gelukkig wist Jodan Boys de wedstrijd te kantelen en eindigde de wedstrijd in een remise.

Aankomende zaterdag is dat niet genoeg. Er moet een winnaar komen. Hoe mooi zou het zijn als scheidend trainer Dennis v/d Ijssel kan afsluiten met een prijs, want dat is een periodetitel. Heerjansdam, Hoorn, Deventer, Arnhem op al die plaatsen is de twaalfde man van Jodan Boys een extra steun in de rug gebleken. Zorg er daarom voor dat je er  bij bent  zaterdag in Capelle!! Na afloop van de wedstrijd, is er wat de uitslag ook mag zijn, een mooi derde helft in onze eigen kantine

FORZA Jodan Boys

 

De toegang is gratis en aanvang 14.30 uur!