In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR2 zet winnende reeks voort na de winterstop

(Jodan Boys VR2  –  SPV´81  4-1)

Zaterdag 23 maart stond de tweede competitiewedstrijd na de winterstop voor de deur. Deze week was SPV’81 uit Polsbroek de tegenstander. Al een aantal jaren spelen wij tegen deze ploeg en weten zo ook het een en ander van het team uit Polsbroek. Zo zitten er best leuke en gevaarlijke speelsters bij. Doordat wij zelf een vermindering in de selectie van Vrouwen 2 hadden, door ziekte; afwezigheid en doordat er een paar bij Vrouwen 1 in moesten vallen, kregen wij gelukkig hulp van twee meiden uit de MO17-1.

De strategie van deze week was bij balbezit de ruimtes groot houden, diepte zoeken, vooral de zijkanten benutten en als laatste snel omschakelen. Bij balverlies moesten de ruimtes worden verkleind, hoog druk worden gezet, gekanteld worden en koers dekken. Uiteraard willen wij als team winnen en zelfvertrouwen in het spel om het spel te winnen! Dit keer was Marcel aan het vlaggen, omdat de vaste vlagger op vakantie was.

De 4-4-2 opstelling was als volgt:

Doel: Esmee

Achter: Esther, Lotte M., Eline en Sara

Middenveld: Anouk, Stoop, Cindy, Shakira

Voor: Naomi en Famke

Als reserve hadden we Bajema, Noa en Cheyenne.

De scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd en de toss werd direct gewonnen door Jodan Boys. Dit is eigenlijk al met 1-0 beginnen, omdat we zelf voor de kant konden kiezen op het veld. SPV’81 nam de aftrap en het spel was begonnen. Doordat de dames van Jodan Boys direct druk zette, kon SPV’81 moeilijk grip op de wedstrijd en ons spel krijgen. We waren nog geen 15 minuten onderweg toen Famke de bal in haar voeten kreeg en een paar speelsters van SPV’81 voorbij ging. De bal kon zij snoeihard achter de keepster schieten. 1-0 voorsprong! Nadat SPV’81 de aftrap weer hadden genomen kregen zij toch meer kans om de bal richting ons doel te krijgen. Dit kwam doordat onze dames wat meer vrijheid gaven aan de tegenstander. Het was een mooie wedstrijd om te zien, omdat het gelijkwaardig op ging en er aan beide kanten lekker gevoetbald werd. Al konden wij wel merken dat de wind meer onze kant op ging waaien vandaag.

Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar helaas niet altijd afgemaakt. In de 25e minuut zag Famke dat de keepster te ver van haar doellijn af stond en gaf een lob over de keepster heen. 2-0!!  SPV’81 speelde zeker geen slechte wedstrijd en kreeg ook meer kansen. In de 40minuut nam SPV’81 de aanval, waarop Marcel aan moest zetten voor een sprint, maar raakte daarbij geblesseerd waarop de scheidsrechter anticipeerde en Theo toe liet met de vlag. De rust gingen we in met een 2-0 voorsprong.

Johan vertelde in de rust aan de dames wat er goed ging en wat er nog beter kon gaan. Er moest meer overleg in het veld komen qua dekking van de tegenstander. In de tweede helft werd Shakira gewisseld voor Bajema. De scheidsrechter kwam ons halen voor het spelen van de tweede helft.

Onze dames namen de aftrap en gingen voortvarend van start met toch wel weer wat kansen die niet werden verzilverd om de score verder uit te breiden. Zo kreeg SPV’81 de bal vanaf het middenveld aangespeeld en de speelster aan de rechterkant kon zo de voorzet geven en door een beetje geklungel  van onze speelsters kon SPV’81 in de 70ste minuut de 2-1 scoren. Zo, dat was even schrikken! De tegenstander werd sterker en dat hadden we ook gemerkt. We moesten dus meer gaan oppassen.

We bleven natuurlijk ons eigen spelletje spelen en dat werd gehonoreerd in de 75ste minuut met, jawel, daar is ze weer! Famke die de 3-1 scoorde. Nu was er ontlading, want deze overwinning zouden we niet meer uit handen geven. Zo kwam ook Noa in het veld voor Anouk ze kreeg de bal en deed ook lekker mee aan het spel als of ze al bij de dames zat. In de 80ste minuut werd Stoop  gewisseld voor Cheyenne. De meiden van MO17-1 konden goed meekomen op het niveau van de dames en waren zeker niet bang tijdens het spel.

Bajema kreeg de bal aangespeeld en bedacht zich geen moment! Ze schoot de bal voor het doel en die werd ingekopt door Noa. Marcel reageerde tegen Johan: “je gouden wissel”.

Uiteraard wilden we de score meer verhogen, maar helaas wilde de kansen van Cindy er niet in. Eindstand van de wedstrijd: 4-1. Proficiat dames! Op naar de volgende wedstrijd op 30 maart om 12:00 uur uit bij Woubrugge VR1. Ook wil ik, Marcel, Noa en Cheyenne bedanken dat zij mee wilden spelen met VR2