In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag speelden Jodan Boys en Zwaluwen in Vlaardingen tegen elkaar. Een week voor de beslissingswedstrijd in Capelle troffen beide ploegen elkaar aan de Zwaluwenlaan. Trainer v/d Ijssel hield Mo Bellahcen en Michel Verkaik uit de selectie omdat zij op scherp stonden en bij een volgende gele kaart geschorst zouden zijn. Roald Heerkens, niet geheel fit,  stond samen met zijn teamgenoten Enzo Huntink en Elliot Pattinama langs de lijn om hun ploeggenoten aan te moedigen. Hierdoor stonden Dirk Pieter Rietveld en Nadir Mohandis in de basis.

Zwaluwen begon sterk aan de wedstrijd. De zwart witten beloonde zichzelf door via Joseph Concalves binnen tien minuten de score te openen. Het schot van de snelle voorhoedespeler belandde van zestienmeter in de goal. Een tegenvaller.  De Jodan Boys zat niet bij de pakkenneer en kreeg via Brank een grote kans om op gelijke hoogte te komen.  Zijn kopbal werd echter door van Tienen van de lijn gehaald.

Na een half uur kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Zwaluwen speler Antony Piqué binnen de zestienmeter de bal ongelukkig op de hand. Scheidsrechter Berg was resoluut en wees naar de stip. Kevin de Vries liet de buitenkansje niet onbenut en schoot onberispelijk de 1-1 binnen. De laatste tien minuten zette Jodan Boys nog even aan, maar beide ploegen gingen met de gelijke stand rusten.

Na de rust kwam Jodan Boys sterk uit de kleedkamer en wist het Zwaluwen bij tijd en wijlen lastig te maken. Maar Jodan Boys moest zelf ook op de hoede blijven voor de sterke voorwaartsen van de thuisploeg. Kevin de Vries mikte net te hoog, nadat een afgeslagen bal voor zijn voeten kwam. Een half uur voor tijd vervingen Oranje en el Idrissi,  Mohandis en Waandels. Leuk voor beide invallers dat zij nog een half uur speeltijd kregen,  want zij kennen beiden een Zwaluwen verleden.

Helaas was het weer Zwaluwen dat op voorsprong kwam. Na een hele mooie aanval van de Vlaardingers, schoot Justin van Mullem de 2-1 binnen. Maar nog binnen de minuut kreeg Jodan Boys de tweede penalty van de middag. Ook deze keer was dit klusje wel besteed aan de Vries. Hij schoot beide ploegen weer naast elkaar. Met nog twintig minuten te spelen golfde het spel op en neer, maar beide teams wisten het net niet meer te vinden.

Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar weer. Op neutraal terrein bij CV V Zwervers in Capelle gaan Zwaluwen en Jodan Boys uitmaken welke ploeg er met de tweede periodetitel vandoor gaat. Bij winst heeft Jodan Boys nog een mooi toetje aan het einde van het jaar. Komt allen naar CVV Zwervers om onze mannen aan te moedigen.

Wil je voor 15 euro mee met de supportersbus. Geef je dan op bij Nick Hamstra: n_hamstra@live.nl

De bus vertrekt om 13.30 uur!

 

FORZA Jodan Boys