In Nieuws Vrouwen

JodanBoys VR 2 komt goed uit de startblokken na de winterstop met een Overwinning.  5-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Oudewater Vrouwen 1 op het programma. Het weer was erg onrustig maar onze vrouwen waren dat niet. Na vorige week de wedstrijd tegen Linschoten Vrouwen 1 die na 10 minuten werd gestaakt moesten we nu weer voor het eerst na de winterstop een volledige wedstrijd spelen. Zoals we voor de winterstop eindigde wilde we op de zelfde voet verder gaan om voor het kampioenschap dit seizoen te gaan. Met 2 wedstrijden minder als Sportlust staan we virtueel op de eerste plaats maar dan moeten we wel alles winnen.

De opstelling van vandaag was van achter naar voor:

Doel: Esmee

Achterhoede: Anouk,Lotte.M,Eline en Linquenda

Middenveld: Martine,Stoop,Demi en Esther

Voorhoede: Romy en Cindy.

Zoals altijd deed Johan de bespreking en gaf aan dat ze vanaf het begin scherp moesten zijn, druk zetten en het spel met plezier moesten spelen pas dan kan je er een mooie pot van maken. Zo gezegd zo gedaan er stond een lekker briesje op het veld en de dames wilde maar al te graag spelen en dat vanaf december met 2 oefenpartijen te hebben gehad. De scheidsrechter deze dag was Dhr.P.Smit  hij floot voor aanvang van de wedstrijd en de meiden stonden paraat. Ook onze vaste vlagger was weer aanwezig Roy. De toss werd gewonnen door Oudewater dus die namen de eerste helft de wind mee en dan moet je ook niet te hard schieten anders beland de bal op veld 3. Onze dames mochten de aftrap nemen en gingen gelijk van start zoals we elke week van ze gewend zijn. Er werd lekker gevoetbald en dat resulteerde in de 14 tiende minuut tot de 1-0 die werd gemaakt door Cindy die de bal achter de keepster van Oudewater schoot, de dames daar kon je aan merken die wilde meer. Ondanks een paar schoonheidsfoutjes werd er goed gecombineerd deze middag en na 30 minuten kwam ook de 2-0 Martine kreeg de bal aangespeeld en die bedacht zich geen moment en scoorde. De wind speelde wel parten omdat we eerst tegen wind hadden en je niet wist waar de bal zou gaan belanden. In de 43ste minuut gaf Martine een assist op Esther en die scoorde de 3-0 net voor de rust , zo gingen we de rust in onder het genot van een beker limonade. Eenmaal in de kleedkamer heeft Johan en Theo gezegd wat ze van de wedstrijd tot nu toe vonden, en waren niet ontevreden erover. Gelukkig regende het vandaag niet, we hadden veel support aan de kant staan wat ons ook goed doet. De scheidsrechter kwam ons halen voor aanvang van de tweede helft en nu hadden we wind mee dus de bal over de grond spelen. De eerste minuten waren voor Oudewater want die wilde wel van de 0 af en zette best wel druk, dus onze dames moesten even weer wakker worden om scherp te zijn tegen deze ploeg. We kregen best wel kansen maar de bal vloog door de harde wind overal heen, na een half uur spelen in de tweede helft kreeg Naomi een Assist van Martine en die schoot de bal in het doel zodat we op een 4-0 voorsprong kwamen. Een paar minuten later kreeg Oudewater een kans door een verkeerde dekking en die  scoorde de 4-1. Zo werd er lekker gespeeld en de kansen die we kregen werden niet verzilverd. In de 85ste minuut schoot Esmee de bal naar voren en die belande bij Naomi die zich geen moment bedacht en haar tweede doelpunt van deze middag maakten. Zo werd het spel uitgespeeld en gingen we het veld af met een 5-1 overwinning. Aankomende zaterdag 23 maart spelen we thuis tegen SPV’81 om 14:30 uur komt allen kijken.