In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys  heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op FC ‘s-Gravenzande. In het Westland trok Jodan Boys nipt, met 0-1, aan het langste eind. Bradley el Idrissi werd de matchwinnaar voor de Gouwenaars.

Het was een onstuimige zaterdag. Harde wind en zware buien trokken over sportpark Juliana. Jodan Boys miste aan de start van de wedstrijd Mo Bellahcen die geschorst was. Daarnaast stonden Elliot Pattinama en Enzo Huntink met blessures langs de kant. Uitwedstrijden tegen ‘s-Gravenzande zijn voor Jodan Boys een lastig te omzeilen klip gebleken de afgelopen jaren, dus Jodan Boys kon aan de bak! ‘Daarnaast s-Gravenzande kende een tegenvallende tweede periode en wilde net als Jodan Boys goed aan de derde periode beginnen.

De eerste helft hadden de Westlanders het windvoordeel, voor zover je daarvan kon spreken. Er gebeurde in het eerste bedrijf bitter weinig voor beide doelen. ‘s-Gravenzande had iets meer de bal, maar het kwam niet verder dan enkele schoten van afstand. Kort voor rust toch nog een hachelijk moment voor de goal van Wouter Beukers. Een kopbal van ‘s-Gravenzande kon van de lijn worden gehaald. Beide ploegen gingen met 0-0 aan de thee.

In de tweede helft kwam Jodan Boys er iets meer uit, maar ook nu voor beide ploegen niet echt uitgespeelde kansen. Yusri el Kandoussi werd een keer gevaarlijk, maar zijn schot trof geen doel. Fanny Waandels verving el Kandoussi halverwege de tweede helft. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd was daar het momentje van Bradley el Idrissi. El Idrissi werd in de zestienmeter aangespeeld en hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en zonder aarzelen rondde hij prachtig in de verre hoek af. Een heerlijke voorsprong voor Jodan Boys. FC ‘s-Gravenzande wisselde nog een paar keer aanvallend. Een keer werden ze nog gevaarlijk toen de bal uit een hoekschop via de lat weer terug het veld in kwam. Uiteindelijk trok Jodan Boys de punten over de streep en start het zo goed in de periode.

Jodan Boys wisselde van positie met FC ‘s-Gravenzande en staat nu op plek zes, met slecht één punt minder dan nunmer vijf Jong FC Den Bosch. Volgende week ontvangen we goede bekende Swift. De Amsterdammers zitten in de lift, ze wonnen drie duels op rij. We hopen u volgende week aan de Sportlaan te zien! Tot dan!!

Opstelling Jodan Boys: Beuekers, Verkaik, Heerkens, Veerman, Verbond, Brank, Tuithof, de Vries, el Idrissi, El Kandoussi (‘ Waandels), van Lunteren