In Nieuws Jodan Boys 1

Aankomende weekend wordt de competitie hervat. Na een vrij weekend, inhaalduels en bekerwedstrijden starten de clubs in de Hoofdklasse A zaterdag met de derde periode. Saillant detail is dat de beslissing van de winst in de tweede periode pas op 30 maart valt in Capelle.

Jodan Boys gaat op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande. De ploeg uit het Westland kent eigenlijk net zo’n seizoen als Jodan Boys, alleen dan omgedraaid. ‘s-Gravenzande presteerde in de eerste periode heel erg goed. Het eindigde met tweeëntwintig punten als tweede in de periode. De tweede periode ging het een heel stuk minder met de ploeg van Elzinga. Uit de laatste tien duels werden negen punten gehaald.

Het is iets ongrijpbaars hè vorm. Wat is dat nu precies? Jodan Boys pakte in de eerste periode zeven punten, maar in de tweede periode werden het er drieëntwintig. We kunnen er allerlei beschouwingen op loslaten en het zal wel degelijk met blessures en pech te maken hebben, maar dat maakt het voetbal ook aantrekkelijk de onvoorspelbaarheid en de verassingen die er kunnen zijn!

Neemt niet weg dat FC ‘s-Gravenzande gewoon een heel erg goede ploeg heeft, dat is in de thuiswedstrijd gebleken. Een fysiek sterk team gecombineerd met veel ijver en techniek, versloeg Jodan Boys met 1-3. Daarnaast staan er drie jongens in de ploeg die alle drie tussen de tien en twaalf doelpunten hebben gemaakt. In vergelijking bij Jodan Boys zijn Brank, el Kandoussi en el Idrissi topscoorders met ieder vier doelpunten. De ploeg van Elzinga zal in eigen huis goed aan de derde periode willen beginnen. De Westlanders tankte het nodige vertrouwen door stadgenoot en jubilaris ONA met 8-0 te verslaan.

Jodan Boys zal net als ‘s-Gravenzande de laatste periode goed willen openen. Net als ‘s-Gravenzande bekerde Jodan Boys gemakkelijk verder door de 6-0 winst op Schipluiden. Dat is iets wat de ploeg nodig had; het maken van doelpunten. In de laatste drie competitiewedstrijden wist Jodan Boys slechts twee maal het net te laten bollen. Die zes doelpunten vorige week geven het nodige vertrouwen voor aankomende zaterdag.

Jodan Boys en FC ‘s-Gravenzande spelen, voor nu, om de zesde plaats. Bij winst gaat Jodan Boys over de Westlanders heen en komt rechtstreekse handhaving heel dichtbij (niet onbelangrijk gezien de eerste periode). Bij verlies lopen de mannen van Elzinga vier punten uit en zal Jodan Boys even pas op de plaats moeten maken.

Vorig seizoen eindigde een knotsgekke wedstrijd in 1-1. Benieuwd of we dit seizoen de drie punten mee kunnen nemen naar Gouda. Tot zaterdag om 14.30 uur in ‘s-Gravenzande