In Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Vrij weekend Jodan Boys 1

Jodan Boys 1 hoefde afgelopen zaterdag niet te spelen. Jong Jodan Boys kwam daarentegen wel in actie. Jodan Boys had na de winterstop nog niet gewonnen en was afgezakt naar een p/d plek. De wedstrijd tegen rode lantaarndrager Capelle was daarom cruciaal. Bij verlies zou Jodan Boys op een directe degradatieplek komen, terwijl er bij winst weer een beetje naar de middenmoot gekeken kon gaan worden. Jong Jodan Boys trok met een sterke selectie ten strijde tegen Capelle, dat een week eerder knap van Rijnsburgse Boys had gewonnen.

Snelle voorsprong

Jodan Boys had vanaf de openingsfase een veldoverwicht. Rond de twintigste minuut was het Jordi Tuithof die de score opende. Kort daarop was Lion v/d Velde  doeltreffend. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was. Capelle probeerde wel maar het was Jodan Boys dat in de omschakeling wederom gevaarlijk was. Een dieptepass van Yusri el Kandoussi op Lion van de Velde was de inleiding voor de 3 – 0. Lion behield goed het overzicht en stelde Marwin Glas in de gelegenheid om de 3 – 0 te scoren. Kort voor rust kwam  Capelle toch nog tot scoren scoren. Slecht uitverdedigen stelde Capelle in staat om van afstand binnen te schieten.

Niet in de problemen

In de openingsfase van de tweede helft was Capelle het meest dreigend. Gaandeweg de tweede helft helft kreeg Jodan Boys goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Het was Harold Vrolijk die vlak voor tijd de eindstand op 4 – 1 bepaalde. Al met al een goede overwinning van Jong Jodan Boys. Door de zege stijgt het twee plaatsen en heeft het nu vier ploegen onder zich. Over twee weken speelt Jong Jodan Boys in eigen huis tegen de nummer 2 Quick Boys.