In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

De Jodan Boys VR1 tegen Wartburgia VR3 op zaterdag 16 februari 2019

De vrouwen van de Jodan Boys hadden veel vertrouwen in deze wedstrijd. En terecht, na een uitstekend trainingskamp in Noordwijk werd voor de beker gewonnen van RVVH VR2 die een klasse hoger spelen. Daarnaast werd in een oefenwedstrijd mede 2e klasser ARC VR1 met 7-0  terug gestuurd naar Alphen a/d Rijn. En vorige week werd met de hervatting van de competitie gedecideerd afgerekend met Delta Sports VR1in Houten, 3-0 winst. WartburgiaVR3, een team met ex topklasse speelsters stond ongeslagen bovenaan in de 2e klasse met een voorsprong van 9 punten op de Jodan Boys vrouwen. Alleen winst zou dus nog enige spanning terugbrengen in de competitie. (tekst loopt door onder de foto)

Verdiende voorsprong

De Jodan Boys vrouwen gingen op deze mooie zaterdag prima van start en Wartburgia had niet veel te vertellen. De dadendrang van de Jodan Boys was duidelijk en al snel werden er kansen gecreëerd. Karel, net als een week eerder verrassend in de spits geposeerd stond op scherp maar de juiste dieptepass bleef vooralsnog uit. Dorien schoot vanaf de 16 meter over en de Jodan Boys vrouwen waren dreigend. De verdediging stond als een huis en hield de boel potdicht. Na 36 minituten kwam dan toch de verdiende voorsprong, Renate stuurde Karel diep en alleen voor de keepster van Wartbutgia bleef ze koel, 1-0. Dit was ook de ruststand. (tekst loopt door onder de foto)

Feller en gretiger

De 2e helft liet hetzelfde beeld zien. De Jodan Boys vrouwen waren feller en gretiger dan koploper Wartburgia en alleskunner Dorien schoot na 55 minuten de 2-0 tegen de touwen. Wartburgia die niet bij machte was te laten zien dat ze met een straatlengte voorsprong bovenaan stonden begon nu toch aan te dringen maar grote kansen leverde dit niet op. Een keer moest keepster Beau handelend optreden en met haar linkerbeen werd een gevaarlijk schot gekeerd. Na een kleine 65 minuten kwam Marijke van de Berg in het veld en zij gaf direct haar visitekaartje af met enkele mooie acties. Na iets meer dan 70 minuten gooide zij de deur op slot door een lange voorzet vanaf de zijkant met een simpele voetbeweging te promoveren tot doelpunt, 3-0. Wartburgia probeerde het nog wel maar de Jodan Boys vrouwen lieten zich niet meer verrassen.

Niet alleen was de koploper verslagen, met name de manier waarop geeft heel veel hoop op een mooie 2e seizoenshelft.

Toch werd het in de 86e minuut 3-1 toen een vrijstaande speelster van Wartburgia de bal diagonaal inschoot. Het slotakkoord was echter voor de Jodab Boys, in de slotseconde schoot Dorien de bal vanaf de 16 meter schitterend in het doel, 4-1. De wedstrijd was direct daarna afgelopen. Niet alleen was de koploper verslagen, met name de manier waarop geeft heel veel hoop op een mooie 2e seizoenshelft.

Opstelling: Beau, Sterre, Soof, Anne, Iris, Ghizlan (Martine), Dorien, Hannelot, Renate, Famke (Marijke), Karel.