In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Het is Jodan Boys zaterdag niet gelukt om de periodetitel te veroveren. In Capelle eindigde de wedstrijd zoals hij begon. Concurrent Ter Leede verloor bij Volendam. Door de ruime winst van Zwaluwen tegen Spijkenisse hebben de Vlaardingers volgende week de mogelijkheid om op punten naast Jodan Boys te komen. Het doelsaldo zal dan doorslaggevend zijn, voor wie er met de periode vandoor gaat.

Mark Veerman

Jodan Boys begon zaterdag zonder Mark Veerman in de selectie. Veerman moest zaterdagmorgen afhaken vanwege een pittige griep. Zijn plek in de verdediging werd ingenomen door Vincent Verbond. In Capelle werd er onder het oog van veel Gouwenaars in een lekker zonnetje afgetrapt. Het recept van de wedstrijd was al snel duidelijk. Capelle trok zich terug op eigen helft en Jodan Boys moest het spel maken. Capelle loerde op de omschakeling, want met de snelheid voorin lagen daar kansen voor de ploeg van Ton van Bremen. De eerste helft was rommelig van de kant Jodan Boys. Er werd veel onnodig balverlies geleden en de spitsen konden de bal maar zelden goed bij zich houden. Tegen het einde van de eerste helft leek Capelle op 1-0 te komen, maar Roald Heerkens redde met een prachtige reflex vanaf de doellijn. Beide ploegen gingen met de brilstand rusten.

Doelpunt afgekeurd

In de tweede helft kwam Jodan Boys goed uit de startblokken en leek het na drie minuten op 0-1 te komen. Inderdaad leek want een goede voorzet Jorn van Lunteren werd door Fanny Waandels binnen gewerkt, maar de assistent stak zijn vlag in de lucht vanwege vermeend buitenspel. De goal had de wedstrijd wellicht opengebroken, maar helaas. Kort daarna mocht Capelle een vrije trap nemen recht voor de goal van Beukers. Specialist Agatowski knalde de bal recht in de muur. In de achtenvijftigste minuut maakte Elliot Pattinamam, na lang blessureleed weer zijn opwachting in het veld, hij verving el Kandoussi.

Onwel

Dat voetbal maar heel betrekkelijk is werd duidelijk in de zesenzestigste minuut. Een toeschouwer op de tribune werd onwel en de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken in afwachting van de gezondheid van de toeschouwer. Door heel adequaat en goed optreden van onder meer Leonie v/d Ijssel en   omstanders, EHBO, politie, brandweer en ambulance personeel kon de toeschouwer die inmiddels bij kennis was met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Na een half uur werd de wedstrijd weer hervat. Groot is onze dank aan Leonie en alle andere betrokken hulpverleners!!

Kansen aan beide zijden

Direct na de hervatting liet doelman Beukers zien waarom hij onder de lat staat bij Jodan Boys. Capelle leek op 1-0 te komen maar een schitterende reflex van de Spakenburger weerhield Capelle van scoren. Kort daarna de tweede grote mogelijkheid voor Capelle. Na een goede actie van Philippe den Hartog, schoot de meeopgekomen spits van Capelle uit vrijstaande situatie de bal hoog over. Heel vervelend nieuws kwam er voor de net ingevallen Pattinama, na zijn verdedigende actie schoot het weer in zijn hamstring en moest hij, net ingevallen,  alweer het veld verlaten. Huntink nam zijn plaats in. In de laatste twintig minuten voerde Jodan Boys de druk op onder leiding van Leroy Brank, die een ijzersterke wedstrijd speelde. Hij ging voorop in de strijd als een ware aanvoerder. Kort voor het eindsignaal kreeg Jodan Boys twee goede mogelijkheden. Eerst volleerde Mo Bellahcen van tien meter de bal een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierna leek Brank de 1-0 binnen te koppen, maar Bradley v/d Meer dook de bal met een schitterende reflex uit de goal. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij begin 0-0. Heel jammer want Jodan Boys had de kans om op eigen kracht de periode binnen te slepen, maar we zijn nog niet kansloos!

Scenario

Het scenario voor volgende week is dat Zwaluwen in eigen huis tegen Nootdorp inhaalt. De vogels uit Vlaardingen hebben alle wedstrijden na de winterstop gewonnen en zullen volgende week van Nootdorp moeten winnen. Dan komt het net als Jodan boys op drieëntwintig punten. Dan wordt het doelsaldo beslissend. Wint Zwaluwen met 1-0 dan is Jodan Boys periode kampioen. Wordt het 2-1 dan volgt er een beslissingswedstrijd. Bij alle ander uitslagen in het voordeel van Zwaluwen winnen zij de periode. Nootdorp dat vecht voor zijn laatste kansen zal de huid duur willen verkopen in Vlaardingen. Laten we hopen op een stunt van de ploeg van Dick Boereboom. Waarom zou het niet kunnen. Noordorp rekende dit seizoen ook al af met Den Bosch en Spijkenisse.

De stand ziet er nu als volgt uit.

1 Jodan Boys 10 -23  doelsado 20-8

2 Ter leede     10 – 22 doelsaldo 22-11

3 Zwaluwen  09 – 20 doelsaldo 18-7

 

Wie weet pakken we volgende week zonder te spelen nog de periode!!

Opstelling: Beukers, de Vries, Heerkens, Verkaik, Verbond, Brank, Waandels (Tuithof), el Kandoussi (Pattinama/Huntink), el Idrissi, Bellahcen, van Lunteren.