In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Harde windstoten joegen zaterdag over sportpark Oosterwei. Helaas had Jodan Boys de wind tegen en ging Achilles Veen er met een verdiende 1-3 overwinning vandoor. In aanloop naar de wedstrijd waren de verhoudingen duidelijk. Jodan Boys stond drie punten voor op nummer twee in de periode Ter Leede. Bij winst van Jodan Boys op Achilles Veen zou het periodekampioenschap heel dichtbij komen.

Jodan Boys begon met veel vertrouwen aan de voorbereiding van de wedstrijd. In Volendam werd vorige week een goede wedstrijd op de mat gelegd en werd er een punt uit het vuur gesleept. Veel spelers stegen boven zichzelf uit en het collectief stond als een huis.

Oude bekende

In Veen zat na het ontslag van Francken een oude bekende van de club op de bank, van Bijsterveld. Met van Bijsterveld haalde Veen een paar seizoenen geleden al mooie resultaten en hetzelfde deed de ploeg in de eerste wedstrijden van de interim-trainer. Capelle werd verslagen in de competitie en zondaghoofdklasser Nuenen werd in de beker met 5-0 verslagen. Het vertrouwen was dus terug in Veen. Kortom alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren aanwezig afgelopen zaterdag in Gouda.

Jodan Boys startte in de gebruikelijke opstelling en kreeg direct de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Na drie minuten ontsnapte van Lunteren aan de zijkant van het veld en zijn voorzet kon worden ingekopt door el idrissi alleen mistte zijn inzet de juiste richting. Beide ploegen tastten elkaar wat af in de beginfase. Achilles Veen was daarin doortastender. In  de achtste minuut werd de linksbuiten van Veen de diepte ingestuurd en hij was alles en iedereen te snel af en met een koele schuiver wist hij de vroege 0-1 op de het scorebord te schieten. Wat een tegenvaller was dit voor de boys. Jodan Boys ging niet bij de pakkenneer zitten, want twee minuten later liet Bradley el Idrissi weer eens zien hoe snel hij is. Hij sprintte zijn directe verdediger eruit en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal kiezelhard op de kruising. Zo bleef het 0-1. In de vierentwintigste minuut leek Achilles Veen op 0-2 te komen. Van dichtbij werd de bal op het doel afgevuurd, maar met een mooie snoekduik wist Roald Heerkens een treffer voor de Brabanders te voorkomen.

Op gelijke hoogte

Na een half uur kwam Jodan Boys toch op gelijke hoogte. Jorn van Lunteren had een paar meter van de cornervlag de bal en hij bracht de bal voor. Keepers Kools van Achilles Veen schatte de voorzet verkeerd in en hij vloog zo via de binnenkant van de paal binnen. Zonder veel in de zestienmeter van de tegenstander te komen wist Jodan Boys toch te scoren. Een mooie opsteker voor de Gouwenaren. Jodan Boys leek direct na de goal door te pakken, want Fanny Waandels kreeg een mooie mogelijkheid om Jodan Boys op voorsprong te schieten maar Waandels koos voor een voorzet op el Kandoussi, die niet krachtig kon uithalen en de doelman van Veen kon eenvoudig redding brengen.

Helaas moest Leroy Brank in de zevenendertigste minuut het veld verlaten. Hij was een twijfelgeval voor de aftrap, maar het bleek dus niet te gaan. Hij werd vervangen door Enzo Huntink. Drie minuten voor de rust nog een hachelijke situatie voor de goal van Jodan Boys. Door miscommunicatie tussen Beukers en Veerman belandde een terugspeelbal van Veerman op de paal van zijn eigen doel. Daar kwam Jodan Boys goed weg. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-1 gelijke stand.

Energieke opening

Jodan Boys opende energiek na de rust. Maar toch kwam Achilles Veen weer op voorsprong. Jodan Boys gaf een makkelijke corner weg.  Uit de hoekschop kon van Thijs van den Berg helemaal vrij binnenkoppen. Het werd nog erger voro Jodan Boys want vier minuten later kon Achilles opstomen vanaf de zijkant en de inzet van Sen Aerts viel binnen achter doelman Beukers, 1-3.  In de tweede helft maakte Tuithof en Verbond ook nog hun opwachting in de ploeg. Tuithof had in de tachtigste minuut de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar zijn inzet verdween helaas over een leeg doel. Zo verloor Jodan Boys zaterdag verdiend van Achilles Veen.

Concurrent Ter Leede wist met 2-1 te winnen van Smitshoek. In de periode staan beide ploegen met hetzelfde puntenaantal en gelijk doelsaldo bovenaan in de periode. Doordat Ter Leede één gescoord doelpunt meer heeft staat het op de eerste plek in de periode. Jong FC den Bosch verloor gisteravond verrassend van Capelle, die doen dus niet meer mee voor deze periode.

Scenario voor volgende week

Het scenario voor volgende week. Jodan Boys en Ter Leede staan dus in punten in evenwicht. Jodan Boys zal in Capelle moeten winnen (het liefst met veel doelpunten verschil) om een goede kans te maken op de periode. Dit zal niet eenvoudig zijn, Capelle versloeg zoals eerder genoemd het sterke Den Bosch. Ter Leede moet naar Volendam en kan bij winst over wijdbroeken heen en de eerste plek pakken. Laten we hopen dat Volendam volgende week zijn vorm weer hervindt en dat Jodan Boys deze mooie periode met een prijs kan afsluiten. Want wat de mannen tot nu toe hebben gepresteerd is toch wel erg knap. Eén ding is weer duidelijk uw support is net het steuntje extra in de rug van onze jongens. Kom volgende week in grote getalen naar sportpark ’t Slot in Capelle en moedig onze mannen aan op jacht naar de tweede periode.

Opstelling Jodan Boys: Beukers, de Vries (Tuithof), Heerkens, Veerman, Verkaik (Verbond), Bellahcen, Waandels, Brank (Huntink), Bradley el Idrissi, El kandoussi , van Lunteren

Jodan Boys - Achiles Veen 09-02-19