In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys en Volendam hebben afgelopen zaterdag de punten gedeeld. In het vissersdorp speelde Jodan Boys verdienstelijk met 1-1 gelijk tegen de koploper. Na een vroege 0-1 voorsprong scoorde Volendam ruim tien minuten voor tijd de gelijkmaker.

Jodan Boys ging vol vertrouwen naar Volendam. Uit de laatste negen wedstrijden werden er vierentwintig punten behaald en de laatste zeven wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Bij Jodan Boys zat er een nieuw gezicht in de bus. Keeper Wouter Beukers werd deze week voor een half jaar gehuurd van Spakenburg. Beukers maakte zaterdag direct zijn debuut voor de boys die verder in een ongewijzigde formatie begonnen tegen de ploeg van Sander Middelbeek. Bij Volendam ook de gebruikelijke namen in de basiself. De doeltreffende voorhoede met Tol, Zwarthoed en Springer verschenen alle drie aan de aftrap.

Jodan Boys begon, onder het toeziend oog van veel Gouwenaars,  goed aan de wedstrijd. De Jodan Boyssupporters konden al binnen het kwartier juichen. Na een goed lopende aanval via Roald Heerkens en Mo Bellahcen, belandde de bal voor de voeten van Michel Verkaik die niet aarzelde en de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Een heerlijke voorsprong voor Jodan Boys. Na een kleine twintig minuten moest Wouter Beukers voor het eerst handelend optreden. Na een goede steekbal van Volendam anticipeerde de Spakenburger goed en hield zijn doel schoon. In deze fase speelde Jodan Boys fris en energiek. In de vijfentwintigste minuut dacht Jodan Boys recht te hebben op een penalty. Een Volendamse verdediger controleerde de bal in de zestien met de hand, maar scheidsrechter Wiersma zag er geen penalty in. Kort daarna kwam Jodan Boys goed weg toen de Volendammers een bal hard op de lat schoten. Kort voor rust leek Jodan Boys de score te verdubbelen. Binnen een minuut kreeg Bradley el Idrissi twee goede kansen, maar ze wilden er beiden niet in. In de tegenaanval werd Volendam gevaarlijk maar Mark Veerman kon zijn doelman een handje helpen en gleed de bal voor de doellijn buiten de goal. Zo ging Jodan Boys na een goede eerste helft met een verdiende voorsprong rusten.

Jodan Boys begon de tweede helft ongewijzigd. Het wist wel dat Volendam nu helemaal zou gaan aandringen. Want bij verlies van de koploper  zou concurrent Ter Leede wel heel dichtbij komen. Bradley el idrissi opende het bal in de tweede helft. Maar zijn inzet kon wederom worden gekeerd. Daarna werd Volendam een aantal keer dreigend zonder het net te vinden. Het spel golfde in de tweede helft heerlijk op en neer, waarbij Volendam het initiatief nam en Jodan Boys er via snelle uitbraken uit kon komen. Volendam ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de defensie van Jodan Boys hield stand. Sterker nog Jodan Boys leek een kwartier voor tijd de 0-2 te gaan maken. De bal belandde via el Idrissi bij Fanny Waandels die de bal net naast de goal van doelman Binken kopte. Vijf minuten later was het Volendam dat eindelijk een gaatje in de verdediging van Jodan Boys wist te vinden. De behendige Joey Tol stond aan het einde van de een Volendamse aanval en kon afwerken. Na de 1-1 dacht Volendam er op en erover. Het moet gezegd de kansen waren er zeker voor de wijdbroeken. Een kopbal op het dak van het doel een schot binnenkant paal eruit. Maar de Jodan Boy’s streden voor wat het waard was. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiend gelijkspel.

Jodan Boys blijft zodoende voor de achtste keer ongeslagen, maar wat nog belangrijker is het blijft bovenaan in de tweede periode. Ter Leede won op eigen veld met 1-0 van FC Rijnvogels. De wedstrijd van Jong FC Den Boys tegen DFS werd afgelast. De stand in de periode ziet er nu zo uit:

1 Jodan Boys                 8 – 22 +14

2 Ter Leede                    8 – 19 +7

3 Jong FC Den Bosch   7 – 15 + 7

Het resterende programma voor de tweede periode is als volgt:

Wedstrijddag 8
DFS – Jong FC Den Bosch
Wedstrijddag 9
Jodan Boys – Achilles Veen
Ter Leede – Smitshoek
Jong FC Den Bosch – Capelle
Wedstrijddag 10
Capelle – Jodan Boys
Volendam – Ter Leede
Smitshoek – Jong FC den Bosch
Er kan geconcludeerd worden dat de spanning in de hoofdklasse A weer helemaal terug is. Ter Leede is koploper Volendam genaderd tot op drie punten. Jodan Boys leidt in de periode en vestigt zich steeds vaster in de subtop van de competitie. Zit er nog meer in het vat voor Jodan Boys?  Volgende week speelt Jodan Boys in eigen Huis tegen Achilles Veen. We roepen dan ook op om weer in grote getalen aanwezig te zijn om de mannen aan te moedigen op weg naar een goed resultaat.
Opstelling Jodan Boys: Beukers, de Vries, Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank (’67 Verbond), Waandels, el Kandoussi (’58 Huntink), El Idrissi, Bellahcen, van Lunteren