In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na afloop van de wedstrijd tegen DFS werd er door veel supporters van Jodan Boys, onder het genot van een versnapering, in de kantine gespeculeerd wanneer het voor het laatst was geweest dat Jodan Boys zeven keer op rij had weten te winnen. Even werd er gedacht aan het seizoen 2007-2008 toen Jodan Boys in de eerste klasse B de derde periode wist te behalen. Maar deze veronderstelling klopte niet want toen won Jodan boys zes wedstrijden en speelde er één gelijk. Let wel na de periodewinst promoveerde het via de nacompetitie naar de hoofdklasse. Ja nu het woord periode is gevallen mogen we het wel een keer noemen. Nu Jodan Boys gister zelf wist te winnen en Ter Leede in den Bosch de beloften van de gelijknamige ploeg wist te verslaan, heeft Jodan Boys een gat van vijf punten op de nummer twee Ter Leede en zes punten op de nummer drie Jong FC Den Bosch geslagen. Met nog drie wedstrijden te gaan ziet dat er uiterst gunstig uit voor onze jongens. Maar laten we de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.

Lang leek het erop dat er zaterdag geen eens gespeeld zou worden aan de Sportlaan. Vrijdag rond het middaguur waren de velden van Jodan Boys nog bedekt met een dikke laag sneeuw. De regen en de hoge temperaturen zorgden ervoor dat de velden binnen mum van tijd verlost waren van de winterse neerslag. Er kon dus gewoon gespeeld worden tegen DFS.De ploeg van scheidend trainer Scott Calderwood had het nodige vertrouwen getankt door een week eerder een schijnbaar verloren wedstrijd tegen Achilles Veen om te draaien in een overwinning. Jodan Boys blaakte natuurlijk ook van het vertrouwen na de overwinning tegen Smitshoek.  Eén wijziging in de basisopstelling van Jodan Boys Rik Stalenberg nam de plek in onder de lat van Marvin Straver. Rik die dit seizoen over is gekomen uit de JO19 zat al vaak op de bank bij het eerste, maar maakte gisteren zijn debuut. Dat is meer dan een felicitatie waard voor onze sympathieke doelman. Jodan Boys begon fel aan de wedstrijd en wist vanaf het begin DFS terug te dringen. Na een klein kwartier spelen leek Fanny Waandels de 1-0 op het bordt te zetten nadat hij de buitenspelval was ontlopen, maar de goalie van DFS kon dit verhinderen. Vier minuten later was het wel raak. Yusri El Kandoussi bracht el Idrissi met een schitterende steekbal in scoringspositie, waarna Bradley niet aarzelde en de 1-0 tegen de touwen schoot. Kort na de openingstreffer was daar weer Jorn van Lunteren, die een week eerder ook al zo belangrijk was geweest met twee goals en een assist. Hij schoot de 2-0 onhoudbaar binnen. Na dit doelpunt had Jodan Boys in korte tijd nog verder uit kunnen lopen, maar de pogingen op meer doelpunten mislukten. Kort voor de rust moest Rik Stalenberg voor het eerst handelend optreden. Hij kon een inzet van de bezoekers pareren met zijn voeten. Zo ging Jodan Boys rusten met een 2-0 voorsprong.

Jodan Boys moest na de thee waken voor wat Achilles Veen een week eerder tegen DFS was overkomen. De ploeg uit Opheusden speelde in de tweede helft beter dan in de eerste vijfenveertig minuten. Desondanks bleef Jodan Boys kansen krijgen via Veerman (kopbal) en een inzet van Waandels die op miraculeuze wijze niet over de doellijn verdween. Stalenberg wist ook nog een paar keer een aantal goede inzetten van de Betuwenaren te pareren. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Jodan Boys. Nog drie wedstrijden op het programma in de tweede periode.

Voor foto’s (2e helft) klik HIER

Ter Leede en Jong FC den Bosch zijn de naaste achtervolgers onderstaand het programma:

Resterende wedstrijden 2e periode
Wedstrijddag 8
Volendam – Jodan Boys
Ter Leede – FC Rijnvogels
DFS – Jong FC Den Bosch
Wedstrijddag 9
Jodan Boys – Achilles Veen
Ter Leede – Smitshoek
Jong FC Den Bosch – Capelle
Wedstrijddag 10
Capelle – Jodan Boys
Volendam – Ter Leede
Smitshoek – Jong FC den Bosch

Volgende week mogen we naar de koploper Volendam. Zouden we de goede reeks ook tegen de wijdbroeken voort kunnen zetten? Tot volgende week in het vissersdorp.