In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Op het moment van schrijven is de wereld nog wit en is de kans dat de velden zaterdag groen zijn klein. Maar ijs en weder dienende  ontvangen wij zaterdag DFS uit Opheusden. De ploeg van trainer Scott Calderwood kende voor de winterstop een moeilijk periode. Uit de laatste vijf wedstrijden voor de het winterreces werd er slecht één punt behaald. Het leek vorige week weer fout te gaan toen DFS binnen het halfuur tegen een 0-2 achterstand aankeek in eigen huis tegen Achilles Veen. De Betuwenaren gaven niet op en wisten kort voor rust de aansluitingstreffer op het bord te schieten. In de tweede helft trok DFS de wedstrijd naar zich toe en uiteindelijk wist invaller Kiriwenno in blessuretijd de winnende 3-2 binnen te schieten. Een sterk staaltje veerkracht. Uit geslagen positie terug komen. In de heenwedstrijd overkwam Jodan Boys hetzelfde als wat Veen overkwam. Diep in blessuretijd wist Arends toen de winnende 2-1 op het scorebord te krijgen.

Het verhaal van Jodan Boys is bekend. Na een moeilijke start heeft Jodan Boys zichzelf hervonden. De laatste zes competitiewedstrijden werden gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 3 november toen ’s-Gravenzande in Gouda met 1-3 wist te winnen. Jodan Boys kwam net als DFS sterk uit de winterstop. In Barendrecht had Smitshoek vorige week geen moment aanspraak op de overwinning. Een verdienste van de ploeg van Dennis v/d IJssel die de wedstrijd kort na rust definitief in het slot wist te gooien. De terugkeer van Jorn van Lunteren heeft zeker geen windeieren gelegd. Van Lunteren was met een assist en twee doelpunten een belangrijk onderdeel van het sterke collectief van Jodan Boys.

Gelukkig weten de spelers en staf dat Jodan Boys elke wedstrijd honderd procent moet geven om maximaal resultaat te behalen. Ook zaterdag tegen DFS wordt de broodnodige inzet gevraagd om de wedstijd met een positief resultaat af te sluiten. Na de wedstrijd  kunnen we dan ook kijken wat de ploegen om ons heen hebben gedaan.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer M. Oosting. Hij wordt geassisteerd door de heer A. Overwijk en de heer W.J.M. Linders