In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Het trainingskamp in Torremolinos was fantastisch. Een goede sfeer, schitterende accommodatie en mooie velden om op te trainen. Daar in Torremolinos werd er  teruggekeken naar de eerste seizoenshelft en vooruitgeblikt op het tweede deel van de competitie. Woorden zonder praktische invulling worden holle klanken. Hoe mooi is het dat Jodan Boys 1 en Jong Jodan Boys op de goede manier vervolg aan het trainingskamp in Torremolinos hebben gegeven.

Jodan Boys trad aan tegen Smitshoek, dat ook aan een goede periode bezig was. De laatste zes wedstrijden waren de mannen van Middelkoop ongeslagen en waren van plan dit ook in wedstrijd zeven te blijven. Het was zaterdagmorgen nog even spannend of het door kon gaan. Gelukkig bleek het natuurgrasveld van Smitshoek op tijd ontdooid te zijn zodat de wedstrijd kon plaatsvinden.

Jodan Boys reisde met een bijna volledig fitte selectie af naar Barendrecht. Dat betekende dat Marvin Straver ‘gewoon’ tussen de palen stond, de onbetwiste nummer één! Jorn van Lunteren was op tijd speelgerechtigd en zodoende maakte Jorn zijn rentree bij Jodan Boys, en hoe!! Jodan Boys opende het bal uiterst gretig. Dit resulteerde in twee goede acties van Bradley el Idrissi, die een plek in de voorhoede had gekregen. Helaas troffen de pogingen van el Idrissi geen doel.

Maar de toeschouwers hoefden niet lang te wachten voordat Jodan Boys de 0-1 op het scorebord wist te krijgen. Jorn van Lunteren ontsnapte aan de buitenkant van het veld en wist een puntgave voorzet op Fanny Waandels af te leveren, die niets anders kon doen dan de bal in de korte hoek af te ronden. Waandels die deze week aan heeft gegeven volgend jaar voor Noordwijk uit  te komen schoot Jodan Boys op de gewenste voorsprong. Na deze vroege goal behield Jodan Boys de volledige controle over de wedstrijd sterker nog na een dik half uur werd de voorsprong verdubbeld. Mo Bellahcen en Yusri el Kandoussi, het technisch hart van het team, namen een corner met z/n tweeën waarna de bal naar van Lunteren werd gespeeld die niet aarzelde en de bal schitterend in de kruising schoot. Jodan Boys ging met deze riante voorsprong aan de thee. Wat een weelde bij rust met 0-2 voorstaan in de moeilijke uitwedstrijd bij Smitshoek.

Na de rust behield Jodan Boys de controle en wist binnen tien minuten de 0-3 binnen te schieten. Door dit doelpunt was de wedstrijd definitief gespeeld. De uitslag had nog hoger uit kunnen vallen, maar de ingevallen Tuithof zag zijn inzet van de lijn worden gehaald.

Jodan Boys boekt zo een hele belangrijke zege. Door het verlies van Ter Leede en Volendam komt Jodan Boys steviger aan kop in de tweede periode. Nog steeds de volle  buit na zes wedstrijden. Jong FC den Bosch lijkt de belangrijkste concurrent te worden in de strijd om de periode. Volgende week speelt Jodan Boys de thuiswedstrijd tegen DFS. De ploeg uit Opheusden kende een grote morele oppepper door afgelopen zaterdag na een 0-2 achterstand de wedstrijd tegen Achilles Veen met 3-2 te winnen.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries, Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank, Waandels, el Kandoussi (’67 Huntink), El Idrissi (’80 Tuithof), Bellahcen (’74 Schuilenburg), van Lunteren

 

De basis van het collectief werd tijdens de patattraining gelegd.

Jong Jodan Boys morele winnaar na remise in Barendrecht

Jong Jodan Boys speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen het sterke Barendrecht dat op de derde plaats stond. Jodan Boys beschikte zaterdag over een sterke selectie. Veel jongens kwamen terug van blessures en konden in jong weer minuten maken. Bij Barendrecht stonden ook een aantal A selectie spelers in de basis, wat resulteerde in een goede wedstrijd met het gewenste niveau. De mannen van de Geus speelden de eerste tien erg sterk. Bij de eerste de beste aanval van Barendrecht vloog de 1-0 er echter in. De boys gingen niet bij de pakken neer zitten maar bleven als team ‘aan elkaar’ zitten. Barendrecht werd sterker zonder tot echt grote kansen te komen. De laatste tien minuten van de eerste helft kwam Jodan Boys langszij. Pattinama werd vrijgespeld in de zestienmeter en Elliot moet je deze kansen niet geven want die schiet hij steevast binnen. Uiterst koel schoot Pattinama de bal in de verre hoek.

In de tweede helft weer twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd waren, Jodan Boys had een optisch veldoverwicht, maar Barendrecht wist wederom te scoren. Keeper Groeneveld, die verder een prima wedstrijd keepte, moest voor de tweede keer de bal uit het net halen. Jodan Boys deed er alles aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar het zat niet mee. Tot diep in blessuretijd. De ingevallen Bilal el Boayadi veroverde de bal op het middenveld en wist v/d Velde te bereiken die razend snel omschakelde en met een puntgave voorzet Marwin Glas oog in oog met de keeper zette. Van de rand van de zestien aarzelde Glas geen seconde en haalde verwoestend uit. De keeper kon alleen maar knipperen met zijn ogen. De bal was onhoudbaar en Jodan Boys had de zo gewenste gelijkmaker. Niet veel later floot de goedleidende arbiter voor het einde van de wedstrijd. De Barendrechters gingen teleurgesteld richting de kleedkamer, waar de Jodan Boys’ een klein feestje vierden in het kleedlokaal. Volgende week thuis tegen Capelle.