In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Vanmorgen in alle vroegte verzamelden de spelers, staf, begeleiding en  leden van de stichting topvoetbal in de kantine van Jodan Boys om met elkaar op trainingskamp naar Spanje te gaan. Een grote groep van vierenvijftig man. Om vijf uur bracht Meindert het gezelschap met de bus naar Rotterdam airport.

Na een paar bakken koffie op het vliegveld stapte de groep om 07.30 uur in het vliegtuig  om precies tweeënhalf uur later te landen op Malaga. Waar we werden opgewacht door Wilfred en Michael van Trainingskampen.

De zon scheen, de jassen gingen uit en iedereen was blij verrast door de mooie accommodatie van het hotel MS Amaragua in Torremolinos. Het onderkomen ligt pal aan de zee en de liefhebber kan de komende dagen voor het ontbijt een duik in de zee nemen.

Na het inchecken, volgde het welkom door teammanager Joop Kempers, die nog maar eens benadrukte dat de selectie ieder jaar op zo’n mooi trainingskamp kan en dat dit verre van normaal is. Terwijl Joop aan het woord was,  reisde Ekrem naar de andere kant van Torremolinos om de ballen op te pompen, waarvoor dank Ekie.

Na het welkom volgde een heerlijke lunch en maakte de groep voor de eerste keer kennis van de kookkunsten van de koks van Amaragua. Sommige jongens waren vergeten dat na de lunch de eerste training op het programma stond en dat ze ijstaart beter hadden kunnen laten staan. Enfin uiteindelijk vertrok de groep verkwikt en gelaafd naar een heel mooi intiem stadionnetje twintig minuten buiten Torremolinos. Hier werkte de 34 spelers de eerste training af onder fantastische omstandigheden.

Na de training en aankomst in het hotel had iedereen vrije tijd tot aan het diner. De meesten van de groep namen een duik in het zwembad en volgde een cursus onderwaterzwemmen onder leiding van Roald Heerkens en Lion v/d Velde. Een andere keuze was een workshop van Yusri el Kandoussi die een aantal jongens leerde zolang mogelijk onder de koude douche te staan.

Om half acht volgt het diner. Na het diner houden zowel de A selectie als de selectie van Jong Jodan Boys een evaluatie van de eerste seizoenshelft en een vooruitblik naar de tweede helft van de competitie.

Voor nu: Hasta mañana