In Nieuws

Rens, Mark en Bart-Jan, drie spelers van De Jodan Boys (VE1), steken de handen uit de mouwen in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Rens en Mark (foto) reizen binnenkort Bart-Jan achterna.

Bart-Jan coördineert sinds oktober de eerste opvang namens Movement on the Ground, een internationale hulporganisatie. ‘Om in de eerste levensbehoefte van mensen te voorzien hebben we veel spullen nodig. Tenten, kleding, voedsel. Met wat we kunnen doen, maken we in het leven van ouders en kinderen echt een verschil’, zegt Bart-Jan.

Hij en collega-vrijwilligers hebben net een kerstvoetbaltoernooi georganiseerd voor jongens en meisjes uit Afghanistan, Congo, Koerdistan en Syrië. Bart-Jan: ‘Ook de lokale bevolking deed mee. Er was respect voor elkaar en er was een cadeautje van de kerstman voor alle kinderen’.

Mark en Rens zijn niet van plan in januari met lege handen in het vluchtelingenkamp aan te komen. Zij betalen zelf hun reis en verblijfkosten én zamelen geld in voor dit vluchtelingenkamp. Het streefbedrag is 5000 euro. De helft hebben de drie al binnen, via familie en collega’s.

Zullen wij onze mannen ook een handje helpen? Zij kunnen alle support gebruiken, ook van de Jodan Boys familie.

Doe mee! Je bijdrage wordt enorm op prijs gesteld. Op Facebook houden we je op de hoogte van de actie.

Lees meer over de actie op Dreamordonate.