In Nieuws, Nieuws Voetbaltechnische Commissie

De tweede wedstrijd , in de poulefase, werd gespeeld tegen Bergambacht O23 jaar . Jodan Boys O23 verloor met 1-2 .

Op het eigen complex, Oosterwei , startte Jodan Boys O23 in de volgende samenstelling:

1. Niels , 2. Daan, 3. Mike, 4. Jelle, 5. Mo, 6. Ismael , 7. Tygo , 8. Anass, 9. Luc, 10. Marwin , 11. Fouad

Lopende de wedstrijd vielen Massimo (in de spits) en Nourdin (in de verdediging) in.

Elke speler speelde minimaal 60 minuten want alleen van spelen wordt je beter.

Agressief kwam Jodan Boys uit de start blokken. Meteen hoog druk en we kregen een aantal kansen via Marwin en Anass. In de 12e minuut kregen we een strafschop, na een overtreding op Anass, binnen geschoten door Marwin. We verzuimden om snel daarna de score uit te breiden door een aantal goede kansen te missen. De keeper van Bergambacht stond ook zijn mannetje.

Bergambacht , dat compact speelde , kwam na 20 minuten beter in de wedstrijd en zorgde in de counter voor gevaar. Na een half uur zag ons linker verdedigingsblok er niet goed uit en kwam Bergambacht op 1-1. Bergambacht verdedigde stug en door het centrum kwamen we niet door. Veel balbezit maar geen grote kansen meer.

In de rust aangegeven dat we vooral aan de zijkanten moesten doorkomen, geef en zorg voor opties om voorzetten en kansen te creeeren. De kansen kwamen , we verzuimden echter om ons zelf te belonen door een aantal grote kansen om zeep te helpen en in de eindfase vaak de verkeerde keuze te maken.

Als dan de tijd gaat dringen wordt het spel onzorgvuldiger en weet je eigenlijk , langs de kant, wat er gaat gebeuren. Bergambacht schiet een van de weinige mogelijkheden binnen.

Een fraaie goal, 5 minuten voor het einde van de wedstrijd wordt een vrije trap in de bovenhoek geschoten en zo laat Bergambacht , Jodan Boys O23 met een kater achter.

Werk aan de winkel, veel balbezit en kansen maar niet winnen. We zullen ook de zeer verdedigende ploegen moeten kunnen bestrijden met het afdwingen van nog meer kansen en zeker in de eindfase de juiste keuzes te maken.

Voor de toekomst , spelen in Jodan Boys 1 en 2, een leerproces wat de spelers kunnen oppakken.

De volgende wedstrijd , thuis tegen Spirit , zal gewonnen moeten worden om vanuit de poulefase door te bekeren. Deze wedstrijd staat gepland op di. 22 jan. 2019 op ons eigen complex.