In Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag, de laatste wedstrijd voor de winterstop, nemen we het op tegen SV Nootdorp de ploeg van Dick Boereboom. De Nootdorpers staan momenteel met XerxesDZB op de gedeelde laatste plaats. Desondanks waait er de laatste weken weer een frisse wind onder de rook van Den Haag. Drie wedstrijden geleden zorgde Nootdorp voor een behoorlijke stunt door Jong FC Den Bosch in de slotfase de punten afhandig te maken en er met de winst van door te gaan. Afgelopen zaterdag speelde Nootdorp tegen, de nummer twee van de ranglijst, Ter Leede en mocht het heel lang hopen op een gelijkspel. Dit gelijke spel kwam er uiteindelijk niet omdat de Sassenheimers in de slotfase de trekker definitief overhaalde.

Voor Jodan Boys een bijzondere wedstrijd komend weekend, omdat dit de laatste wedstrijd van Marvin Straver is in het shirt van Jodan Boys. Marvin die sinds 2009 bij ons onder de lat staat heeft in al die jaren laten zien een fantastische keeper te zijn. Zijn katachtige reflexen staan een ieder nog helder voor de geest. Helaas kan Marvin zijn werk bij Sparta in de jeugdopleiding niet meer combineren met het voetballen in het eerste team van Jodan Boys. Wij danken Marvin voor al zijn reddingen, inzet, maar bovenal ook als een heel fijn mens. Natuurlijk wil Marvin in zijn laatste wedstrijd een clean sheet halen tegen Nootdorp. Zijn teamgenoten zullen daar alles voor uit de kast halen.

 

Jodan Boys kan de wedstrijd in ieder geval met vertrouwen tegemoet zien. De laatste vier competitiewedstrijden werden in winst omgezet. Vorige week tegen Spijkenisse was het grandioos. Een 0-2 achterstand omzetten in 3-2 winst. Het collectief stond aan de basis van dit succes. Dinsdag werd de volgende ronde van de districtsbeker bereikt, door de sterke eersteklasser BVCB na penalty’s te verslaan. Als Jodan Boys zaterdag weer met dezelfde instelling het veld ingaat als de laatste wedstrijden, dan zorgt het in ieder geval voor veel inzet, passie en strijd. Hoe mooi zou het zijn om met drie punten de winterstop in te gaan? Nootdorp denkt er ook zo over! Het belooft dus weer een mooie pot te worden.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer W.M Kieft en hij wordt geassisteerd de heer J.Hindriks en de heer L.A. v/d Brugge.

Ter Leede 2 – Jong Jodan Boys

Jong heeft vorige week zaterdag goed herstel getoond, na de zeperd tegen FC Rijnvogels. In eigen huis werd FC ’s-Gravenzande met 3-1 verslagen. Door deze overwinning is Jodan Boys naar de zesde plek geklommen, met slecht twee punten achter de nummer twee Quick Boys. Komende zaterdag een vroege reis naar Sassenheim. Ter Leede heeft Jong Jodan Boys de laatste seizoenen vaak de voet dwarsgezeten en deed vaak mee in de top van de ranglijst. Dit seizoen wil het nog niet zo vlotten met de Sassenheimers. Met elf punten bezetten zij de voorlaatste positie. Maar de onderlinge verschillen in de reserve Hoofdklasse zijn zo klein, dat de positie op de ranglijst eigenlijk vrij weinig zegt. Het zou mooi zijn als de mannen van de Geus de laatste competitiewedstrijd winnend af weten te sluiten. De afgelopen jaren is zo vaak tegen degradatie gestreden. Als Jodan Boys aankomend weekend de drie punten weet te pakken dan doet het goede zaken en mag het naar boven kijken.

De wedstrijd in Sassenheim begint om 10.30 uur.