In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Afgelopen zaterdag heeft Jodan Boys voor een grote stunt gezorgd door Spijkenisse met 3-2 te verslaan. Wie in de rust het sportpark zou hebben verlaten zou deze uitslag bijna niet hebben kunnen geloven, omdat Spijkenisse met een 0-2 voorsprong de theepauze inging.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de belangen van de onderlinge ontmoeting duidelijk. In Spijkenisse had men de koppen bij elkaar gestoken en men was van koers veranderd. Op dit moment staat er geen maat op Volendam. De wijdbroeken staan lonely at the top. Grote kans dat het kampioenschap naar het vissersdorp gaat. Daarom willen de mannen van Peter Wubben dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen om zodoende toch mee te doen om promotie naar de derde divisie. Jodan Boys wilde na drie gewonnen wedstrijden het goede gevoel vasthouden en de laatste twee wedstrijden goed proberen af te sluiten.

Bij Jodan Boys één wijziging in de basisopstelling, Jordi Tuithof begon weer in de basis ten faveure van Lion van de Velde. Jodan Boys begon gretig aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen zorgde Tuithof direct voor de eerste dreiging door met een sterke actie van buiten naar binnen de bal voor te geven op Brank, die net niet vrij kon uithalen. De sterke openingsfase werd na zeven minuten om zeep geholpen door een misverstand in de verdediging van Jodan Boys tussen Heerkens en doelman Straver. Fazazi van Spijkenisse profiteerde van dit cadeautje en schoot de 0-1 binnen. Een flinke domper voor de Gouwenaars, maar zij gingen niet bij de pakken neerzitten en probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. In de veertiende leek Jodan Boys aan de rand van de zestienmeter kansrijk te worden, maar Benthem trok aan de noodrem, wat hem een gele kaart opleverde en een vrije trap voor Jodan Boys. El Kandoussi ging achter de bal staan, maar Yusri zag zijn inzet een halve meter over de goal en ook een halve meter naast het doel verdwijnen. In de twintigste minuut leek Peter de Lange, die de voorkeur kreeg boven Kees Tol, de score te verdubbelen. In kansrijke positie schoot de boomlange sterke spits van Spijkenisse over het doel van Straver.

Helaas zou die 0-2 nog wel binnen dertig minuten vallen. In de achtentwintigste minuut mocht Spijkenisse een vrije trap nemen. Fazazi ging achter de bal staan, zijn inzet werd door een speler van Jodan Boys van richting veranderd waardoor hij achter Straver in de verre hoek viel. Een grote domper voor Jodan Boys, want qua veldspel deed de ploeg van Dennis v/d Ijssel niet onder voor Spijkenisse. Met 0-2 gingen beide ploegen rusten.

In de rust bleef Vrolijk achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Korstiaan Schuilenburg. Dat Jodan Boys zich nog niet gewonnen had gegeven bleek al na twee minuten. Mo Bellahcen probeerde doelman Termijn te verschalken, maar zijn schot was net niet vol genoeg. Een minuut later was het Jordi Tuithof die met een schot in de verre hoek de aansluitingstreffer op het scorebord schoot. Het collectief van Jodan Boys drong Spijkenisse in deze fase steeds verder terug. Iedereen was bereid om vieze meters voor elkaar te maken. Na eenenzestig minuten was ‘grote’ mo weer dichtbij een treffer, maar ook dit schot verdween over de goal. In de zeventigste minuut kopte Verkaik op de lat. De gelijkmaker zat er in deze fase aan te komen. Deze  viel een minuut later. Aanvoerder Brank won een kopduel en vond Fanny Waandels, die de bal weer in bracht op het hoofd van de captain van Jodan Boys en zo stond Jodan Boys met nog een half uur te spelen op gelijke hoogte. De Gouwenaars namen geen genoegen met een punt en wilde nu doordrukken. Korstiaan Schuilenburg zorgde er met een goede actie voor dat eerst Fanny Waandels in stelling werd gebracht en daar El Kandoussi, maar deze schietkansen troffen geen goal.

Het bleef natuurlijk opletten geblazen want Spijkenisse wilde ook drie punten aan het duel overhouden. Aan de andere kant werden de groen witten ook gevaarlijk via oud -Jodan Boysspeler Marvin van der Pluijm. Hij probeerde het van afstand, maar gelukkig kon Marvin Straver redding brengen op zijn schot. Twee minuten later viel dan eindelijk alles goed voor Jodan Boys. De bal belandde met enig fortuin voor de voeten van El Kandoussi die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal in de korte hoek prikte. Jodan Boys ontplofte. Na geslagen positie terugkomen en de strijdlust bekroond zien worden met een voorsprong. Wat een weelde! Maar er stonden inclusief blessuretijd  nog tien minuten  te spelen op de klok. De voorsprong moest worden vastgehouden. Lion v/d Velde Kwam in het veld voor de moegestreden Tuithof. In de negenentachtigste minuut leken de mannen van Wubben toch nog op gelijke hoogte te komen via een kopbal van notabene oud- Jodan Boysspeler Yassire Hamdani. Gelukkig werd zijn goal afgevlagd door de assistent-scheidsrechter vanwege buitenspel. Daarna nog een grote kans voor Spijkenisse, maar deze inzet werd katachtig gered door Straver.  Er werd in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord. Zo toonde Jodan Jodan Boys grote veerkracht, door als een bokser vanuit een geslagen positie op te staan en de knock-out aan de tegenstander uit te delen. Een groot compliment voor de spelers en staf die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, maar bleven geloven in resultaat.

Door deze overwinning klimt Jodan Boys verder op de ranglijst en heeft het meer afstand van de p/d plekken genomen. In de tweede periode staat het na vier wedstrijden op een tweede plek achter Volendam, die de eerste periode al heeft gewonnen. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winsterstop in eigen huis tegen Nootdorp. Nu alvast een oproep om ook volgende week in grote getalen naar de Sportlaan te komen. Hoe mooi zou het zijn als we met een goed resultaat op zak de feestdagen tegemoet gaan.

Voor de Foto’s klik HIER.

Opstelling Jodan Boys: Straver, Heerkens, Veerman, Verbond, Brank, Waandels, El Kandoussi, Vrolijk (’46 Schuilenburg), Bellahcen, Tuithof ( ’84 v/d Velde)

 

Jong Jodan Boys – FC ‘s-Gravenzande 2

Jong Jodan Boys boekte eerder op de dag een hele belangrijke en goede overwinning op FC ‘s-Gravenzande. Na de nederlaag een week eerder tegen FC  Rijnvogels was iedereen uit op eerherstel voor de zwakke vertoning in Katwijk. Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd, dit resulteerde in een grote kans voor Bradley el Idrissi. Hij verscheen na een goede aanname oog in oog met de keeper alleen ging zijn inzet naast. Na deze kans kwamen de Westlanders beter in de wedstrijd. Zij zetten hun goede spel om in een goal. De 0-1 werd hard binnengeschoten door de goed spelende Kevin Bogaards van FC ‘s-Gravenzande. Waar de Gouwenaars vorig week hun koppie te snel lieten hangen deden ze dit zaterdag niet. Jodan Boys kwam steeds beter in de wedstrijd. Bilal el Boayadi bekroonde zijn basisplaats met een doelpunt. Hij profiteerde van een misverstand in de verdediging van FC ‘s-Gravenzande en schoot de 1-1 binnen. Beide ploegen gingen met deze gelijke stand op scorebord rusten.

Jodan Boys kwam ijzersterk uit de rust. Marlon Oranje, die steeds meer wedstrijdritme opdoet, Anass Azzihemd, Ismaïl Aitsi M-Hand grepen de macht op het middenveld. Gesteund door een uitstekend spelende verdediging achter hen. De voorhoede met El Idrissi, El Boyadi en de topschutter van de ploeg Marwin Glas zorgden voor veel diepgang. Jodan Boys zette het goede spel om in doelpunten. Eerst stuurde Oranje Glas met een mooie steekbal weg. Marwin Glas wist de bal zoals we gewend zijn binnen te schieten. Daarna een schitterende aanval waar Oranje wederom aan de basis van stond. Nu was zijn pass ijzersterk op el Idrissi, die oog in oog met de keeper niet faalde.

Jodan Boys wist het achterin onder leiding van aanvoerder Rietveld dicht te houden en boekte weer een mooie overwinning. Door deze winstpartij klimt Jodan Boys naar de zesde plaats. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Ter Leede.