In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag  ontvangen we oude bekende Spijkenisse. In de afgelopen jaren hebben we regelmatig tegen de ploeg van Peter Wubben gespeeld, met uitzondering van vorig jaar toen kwamen de groenwitten uit in de Derde Divisie. Na de degradatie pakte Spijkenisse meteen door. De selectie kreeg een forse kwaliteitsimpuls met namen als Kees Tol, Peter de Lange, Mustafa Amezrine, Anthony Bentem en onze eigen Yassire Hamdani.  De doelstelling van het kampioenschap werd uitgesproken. De ploeg van Wubben begon de competitie goed, het kwam de eerste zeven wedstrijden ongeslagen door, met slechts twee gelijke spelen . De laatste zes wedstrijden is er een beetje de klad in de goede prestaties gekomen. Uit de laatste zes wedstrijden werden slechts vier punten behaald. Afgelopen zaterdag speelden Spijkenisse een puike wedstrijd tegen Volendam, alleen werden de kansen niet omgezet in goals. De Volendammers hadden minder moeite met het maken van doelpunten, Jodan Boys weet dit ook uit ervaring, en gingen er met een 1-3 overwinning vandoor.  

Jodan Boys bewandelt de omgekeerde weg. Na een slechte start lijkt Jodan Boys de weg naar boven te hebben gevonden. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. Twee weken geleden werd Zwaluwen in Gouda met 2-1 verslagen. Afgelopen zaterdag was het spel, in Rotterdam, tegen XerxesDZB moeizaam. Gelukkig sleepte Jodan Boys in het laatste kwartier toch nog een 0-2 overwinning uit het vuur. Een puike prestatie van onze jongens.  

Zaterdag dus een wedstrijd tussen twee ploegen waarvan de spelers elkaar  goed kennen. Vincent Verbond kwam de afgelopen jaren uit voor Spijkenisse. Marvin v/d Pluijm kwam één seizoen uit voor Jodan Boys. Yassire Hamdani mag wel een kind  van de club worden genoemd. Yassire speelde in de gehele jeugdopleiding bij Jodan Boys en maakte drie jaar deel uit van de A selectie alvorens naar Quick Boys te verkassen.  

Zaterdagmiddag worden de emotionele banden voor een paar uur  aan de kant gezet en zullen beide ploegen op jacht gaan naar de drie punten. Jodan Boys om de ingeslagen weg te vervolgen en Spijkenisse zal de aansluiting met de nummer twee op de ranglijst niet willen verliezen.  

De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Groenewegen

Jong Jodan Boys – FC ‘s-Gravenzande

Jong Jodan Boys neemt het zaterdag om 11.45 uur op tegen FC ‘s-Gravenzande dat drie punten meer heeft. Jodan Boys kan na twee nederlagen op rij wel weer een overwinning gebruiken. In de reserve hoofdklasse zijn de onderlinge verschillen klein. Bij winst kan Jodan Boys zomaar klimmen naar de subtop van de competitie, maar bij verlies kan Jodan Boys zomaar  op een p/d plek terecht komen. Het zou mooi zijn als de mannen van de Geus de drie punten weer bij kunnen schrijven zaterdag.