In Nieuws, Nieuws Vrouwen

Jodan Boys vrouwen 2 – Siveo ’60 Vrouwen 1

Uitslag: 3-1

Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop staan wij nog steeds op nummer 1 in de competitie. Siveo  ’60 is een tegenstander die al jaren tegen Jodan Boys speelt en al snel merk je dat je toch een band opbouwt, maar ook weet hoe de tegenstander speelt. Siveo ’60 is een tegenstander die snel en fysiek aanwezig zijn. Daardoor wordt er elke week verwacht om alles op alles te zetten, zeker door de wisselende opstellingen de afgelopen weken. De opstelling is als volgt:

Keepster: Esmee
Verdediging: Esther, Lotte M., Linquenda en Eline.
Middenveld: Sara, Lisanne ,Stoop, Anouk
Aanval: Romy en Cindy.
Op de reservebank: Lotte J. en Naomi.

Na een goede warming up was het even wachten op de scheidsrechter totdat hij een ander shirtje aan had gedaan, zodat hij duidelijk zichtbaar was tussen de meiden.

In het begin was het heel veel dat Jodan Boys en Siveo ’60 beide kansen kregen. Maar onze kansen werden benut in de 16e minuut. Bajema nam haar bal op haar schoen en passeerde de keepster. 1-0!

Er werd gecombineerd, maar slordiger als de weken ervoor. Een hoekschop volgde maar deze konden wij niet verzilveren. In de 24ste minuut kreeg Bajema weer de bal aangespeeld en die schoot zo hard, dat de keepster van Siveo kon alleen de bal nakijken. 2-0!

De eerste helft ging zo op en neer dat ook Siveo ook een paar kansen kreeg, alleen werden helaas ook niet benut. In de 37ste minuut en ja hoor… daar is Bajema weer.. scoorde ze haar hattrick. 3-0! Een zuivere hattrick.

In de rust werd er even opgewarmd en werd er door de trainers het een en ander aangepast waardoor de meiden de tweede helft goed in konden gaan. Dit team is een team dat zich snel aanpast aan een spel van de tegenstander. Dat gebeurde vandaag ook.

In de tweede helft kregen de aanval nog veel meer kansen maar er werd niks mee gedaan. Siveo scoorde 10 minuten voor tijd door een fout van onze eigen speelsters  de 3-1. De aftrap werd weer gedaan en zo werd het spel uitgespeeld waardoor de eindstand bleef staan op 3-1 voor onze dames.

Aankomende zaterdag spelen we uit tegen ARC VR2 dat is onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Wij gaan er voor om deze winnend afsluiten en op positie 1 te blijven staan: voor de winterstop hebben we nog een bekerwedstrijd tegen Voorschoten ‘97 op 11 december om 20:15 op sportpark Jodanboys, komt allen kijken.

Staf Vrouwen 2