De zaterdag stond weer voor de deur en deze week moesten we spelen tegen SPV’81, de nummer 2 van de competitie. Het weer was guur en koud dus hadden we voor de reserves kleedjes meegenomen om ons warm te houden. Eenmaal aangekomen in Polsbroek werd zoals gewoonlijk de bespreking gehouden.

*verdediging*: Esther, Lotte M., Linquenda en Sara.

*Middenveld*: Anouk, Demi , Cindy en Ghizlan.

*Aanvallers*: Romy en Naomi.

De reservespelers zijn deze week: Shakira, Eline en Famke.

Het was 12:30 uur en de scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd.

Langs de lijn begint het aantal supporters met de week te groeien. Ouders, dames van vrouwen 1, trainers van vrouwen 1, waren allemaal aanwezig bij deze spannende wedstrijd.

De wedstrijd begon door een aftrap van onze dames, waardoor er gelijk hoog druk gezet kon worden. We wisten van SPV dat het een moeilijke tegenstander zou zijn en dat we moesten uitkijken voor hun spits.

In het begin werden er gelijk al kansen gecreëerd door Jodan Boys maar tevergeefs kwam er een doelpunt uit.  SPV kreeg kansen maar op 1 of andere manier kwamen zei ook niet tot scoren.

Vanuit beide kanten was er sterk fysiek contact, waar niet altijd een eerlijke beslissing werd genomen door de scheidsrechter, maar ook dat kon gebeuren. Een paar minuten later gaf de scheidsrechter onterecht een penalty voor SPV’81 wegens gevaarlijk spel. Als je na 35 minuten een penalty krijgt is dit wel het beslissende moment van de wedstrijd. Esmee ging goed staan en de speelster van SPV nam een aanloop en wilde haar rechts passeren maar Esmee timede goed, waardoor ze een mooie redding maakte. Het team stormde op Esmee af en ze kreeg complimenten dat ze hem had tegen gehouden. Ook de bank was inmiddels een meter omhoog gesprongen.

We bleven voetballen en lieten ons niet van de wijs brengen. Weer kregen we kansen. In de 38e  minuut kregen we een vrije trap tegen de 16 meter aan en Cindy schoot de bal zo hard dat de keepster van SPV de bal niet onder controle kreeg en Romy in de tweede lijn de bal tussen de palen tikte met een hakje zodat we op een 0-1 voorsprong kwamen.

We bleven voetballen tot de rust en gingen met een 0-1 naar de kleedkamer gingen. Onder het genot van een warme thee hebben Johan en Theo gezegd wat de dames de tweede helft moesten gaan doen.

We speelde de hele eerste helft best goed maar toch opletten. In de rust moest Famke gaan warm lopen, want die kwam erin voor Anouk.

SPV was niet slecht, maar kon niet scoren voor de rust. De thee was op en de scheidsrechter stond al weer klaar voor de tweede helft. SPV nam de aftrap en onze dames zette gelijk weer druk en dat ging goed want we waren nog geen minuut bezig en Romy kreeg een assist van Cindy en die knalde de 0-2 erin.

De vreugde ging los, want we wisten nu dat we onze eerste plaats vast konden houden. We bleven voetballen en ook SPV kreeg kansen die steeds meer benut werd door SPV. Helaas een paar keer buitenspel gevlagd voor Jodanboys, waarbij wij nog zo onze twijfels hebben. Zo werd er bij JodanBoys nog gewisseld Eline voor Esther en Shakira voor Demi. In de 77ste minuut kregen onze dames een corner, Cindy nam hem en door geklungel van de verdediging van SPV kreeg Lotte Merlijn de bal op haar schoen en dat resulteerde in de 0-3. De laatste paar minuten was het meer verdedigen. We bleven de wedstrijd uitspelen tot het eindsignaal.

We staan nu 3 punten los van de nummer 2 en 4 punten los van de nummer 3. Je kan zien dat het team in balans komt en er nog zoveel groei inzit. Op naar de volgende wedstrijd tegen Siveo VR1 thuis op sportcomplex van de Jodanboys. Komt allen kijken naar deze wedstrijd op  1 december om 14:30 uur.