In Blogs

Met z’n veertigen tekenen ze hun eerste voetbalcontract, op zaterdag 8 december vanaf 9.15 uur in de kantine van De Jodan Boys. De jongens en meisjes van de ING League, spelers van onder de 7 jaar. De toekomst van onze vereniging.

Want stel je voor dat Anissa doorbreekt en als spits in Oranje op het WK in 2035 het beslissende doelpunt scoort tegen Duitsland. Of Sem en Tijn worden dankzij de club vrienden voor het leven. Ayoub besluit over een jaar of tien scheidsrechter te worden bij de KNVB. Anissa is gymleraar in Goverwelle. Tom en Bibal draaien in 2028 hun bardienst bij de De Jodan Boys. En iedereen herinnert zich de vader van Thamar, wat een aardige coach was die man. Zo zijn onze manieren…

Kinderlijk eenvoudig

Voetbalcontract is een raar woord als je het over kinderen hebt die nog maar net komen kijken. In het Jeugdjournaal en Zapp.tv zouden ze voor contract een ander woord gebruiken. Afspraak bijvoorbeeld. Een afspraak tussen twee partijen die op papier staat. Wat spreken ze af en wat zijn onze Jodan Boys-manieren? Eén: dat je binnen de lijnen stinkend je best doet, dat je je netjes gedraagt en naar de wedstrijdleiding luistert. Twee: of je nou uit of thuis speelt, we zijn aardig voor elkaar en maken geen spullen kapot. Kinderlijk eenvoudig, toch? Die afspraak krijgt bij ons een officieel tintje. Zodra je tekent hoor je erbij. Van ouders en verzorgers wordt verwacht dat zij de kinderen helpen om zich aan de afspraken te houden. Kunnen jij en ik nog wat doen? Jazeker. Het goede voorbeeld geven, niet meer en niet minder. Laten we zuinig zijn op Friso, Rayan, Nasim, Tijmen, Olivier, Max, Anass, Thom, Anissa, Ayoub, Haitam, Tess, Teun, Wassim, Nidal, Lorik, Tom, Issa, Sem, Riyad, Imad, Tijn, Tobias, Fabian, Zeki, Salaheddine, Jarno, Tim, Illyas, Samual, Ahmed, Thamar, Bibal, Otman, Cato, Verolyne, Yven, Jolijn, Yasser en Safouan.

Joël Batenburg, speler VE1

Cs. sportiviteit en respect

Ps. Niks te doen op dinsdagavond 11 december? Algemene Ledenvergadering