In Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Jong Jodan Boys

Zaterdag een dubbelde ontmoeting met Zwaluwen Vlaardingen. Niet alleen Jodan Boys 1 treedt aan tegen de vogels, maar ook Jong Jodan Boys komt vandaag in actie tegen Zwaluwen. Twee mooie wedstrijden tussen clubs die elkaar de afgelopen jaren steevast treffen in competitieverband.

Laten we beginnen bij de wedstrijd tussen Jodan Boys 1 en Zwaluwen 1. Onze gasten schoten aan het begin van de competitie goed uit de startblokken. De mannen van Danny Schenkel behaalde in de eerste drie wedstrijden zeven punten. Zwaluwen trakteerde Volendam op het enige verlies in de competitie, tot dusverre. Hierna kwam er een beetje de klad in de resultaten van Zwaluwen. Enige weken geleden boekte Zwaluwen wederom een goede overwinning in de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande werd er met 2-3 gewonnen. Afgelopen zaterdag kon er ook in eigen huis worden gejuicht. Swift werd puntloos naar huis gestuurd. Door deze resultaten staat Zwaluwen in de middenmoot met vijftien punten.

Jodan Boys lijkt weer iets meer kleur op de wangen te krijgen. Uit de laatste drie wedstrijden werden zes punten behaald en in de districsbeker werd VUC uitgeschakeld. Vorige week een verdiende 0verwinning op FC Rijnvogels. Met een elftal aan geblesseerde spelers op de tribune, won Jodan Boys op karakter van de andere vogels uit Katwijk. Door deze overwinning kruipt Jodan Boys weer iets dichter naar de veilige plaatsen. In de onderlinge ontmoetingen ontlopen beide ploegen elkaar vaak niet veel. Vorig jaar eindigde de thuiswedstrijd in een 2-2 gelijkspel, terwijl de uitwedstrijd in het voordeel van Jodan Boys werd beslist. Laten we hopen op een goede wedstrijd waarbij Jodan Boys de stijgende lijn van de laatste weken weet door te trekken. De wedstrijd staat onder leiding van de heer J. Rozendal.

Jong Jodan Boys speelt de zogenaamde voorwedstrijd tegen Zwaluwen 2 om 11.45 uur. Deze week is Leen van Steensel toegevoegd aan de technische staf van Jong Jodan Boys. Vanwege veranderende werkomstandigheden is Gerard de Geus doordeweeks veel in het buitenland. De trainingen op dinsdag en donderdag worden vanaf nu geleid door oude bekende Leen van Steensel. De Geus staat op zaterdag nog wel voor de groep. Mooi dat er zo  een goede oplossing is gevonden.

Jong Jodan Boys zit in de juiste  flow zoals dat wordt genoemd. Uit de laatste vier wedstrijden werden maar liefst tien punten gehaald. Door deze goede resultaten staat Jodan Boys op plek vier. Echter, de middenmoot is behoorlijk groot. Barendrecht staat op plek elf en heeft slechts vier punten minder. Zwaluwen 2 heeft ook een goede jonge ploeg en staat met één punt minder op de vijfde plaats. Bij winst kan Jodan Boys een gaat slaan met de Vlaardingers bij verlies gaat Zwaluwen over Jodan Boys heen. De belangen zijn dus duidelijk voor komende zaterdag.

 

Jodan Boys 1 en Jong Jodan Boys boekten vorige week beide belangrijke overwinningen. Natuurlijk één Zwaluw maakt nog geen zomer, maar als er met dezelfde inzet en passie wordt gespeeld als afgelopen zaterdag dan kan het zomaar een mooie zaterdag worden. Kom de mannen aanmoedigen in eigen huis!!!