In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

https://cvvdejodanboys.nl/2018/10/14/jodan-boys-capelle-13-10-18/Afgelopen zaterdag hebben Jodan Boys en Capelle aan de Sportlaan met 2-2 gelijkgespeeld. Jodan Boys dat drie wedstrijden op rij had verloren kwam tweemaal op voorsprong, maar tweemaal kwam Capelle langszij.  Na een rustige openingsfase wist Jodan Boys gaandeweg de wedstrijd wat meer druk uit te oefenen. In de 22e minuut mocht Jodan Boys een hoekschop nemen die Enzo Huntink goed wist te trappen. De hoekschop werd kiezelhard ingekopt door aanvoerder Leroy Brank. Lang kon Jodan Boys niet genieten van deze voorsprong, en dat is een understatement. Direct vanaf de aftrap sneed Capelle door het hard van de verdediging, La Parra kon aan het eind van de aanval ongehinderd binnenschieten. Zo stond Capelle binnen de minuut weer op gelijke hoogte met Jodan Boys. Jodan Boys pakte de draad weer op en op slag van rust werd het 2-1 door een goal van Bradley el Idrissi. Met deze tussenstand gingen Jodan Boys en Capelle rusten.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Vijf minuten na rust profiteerde Capelle optimaal van een misverstand in de verdediging. Philip den Hartog profiteerde hier optimaal van door de te ver van zijn goal staande Marvin Straver te verschalken. Tien minuten na de gelijkmaker kreeg Jodan Boys de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een enigszins ongelukkige handsbal werd door scheidsrechter Bart van Rijsbergen bestraft met een strafschop in het voordeel van Jodan Boys. Het buitenkansje werd echter gemist, want keeper Ferry Haagendijk wist de inzet van Kevin de Vries te stoppen. In het resterende gedeelte van de wedstrijd kon Jodan Boys onvoldoende een vuist maken om het Capelle nog echt lastig te maken. Uiteindelijk was het Capelle dat nog een goede mogelijkheid kreeg om de volle winst mee te nemen. Het was Nassim Assrih die voor dreiging zorgde. Straver kon zijn inzet pareren. In de rebound schoor Philippe den Hartog op de paal. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met de puntendeling.

Voorafgaand aan de wedstrijd was winst op Capelle het enige dat telde. Jodan Boys kreeg goede kansen om driepunten bij te schrijven, maar mocht in de slotfase in de handen knijpen dat het niet wer de deksel op de neus kreeg. Volgende week reizen we af naar Veen. De ploeg van Giovanni Francken heeft de laatste weken de wind tegen. Laten we hopen dat de wind volgende week niet gedraaid is en dat wij daar voor een verassing kunnen zorgen, in de doorgaans lastige uitwedstrijd tegen Achilles Veen.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries, Verkaik, Veerman, Verbond, Brank (c), Oranje (’66 el Kandoussi), Huntink, Waandels (’77 Tuithof), Bellahcen, el Idrissi (’57 Vrolijk)

Voor de foto’s click HIER

Jong Jodan Boys behaalde de eerste overwinning van het seizoen. In eigen huis werd Noordwijk met 3-2 verslagen. Na een 0-1 achterstand wist Glas een goede voorzet voortreffelijk binnen te schieten. In de tweede helft speelde Pattinama zich schitterend vrij in de zestienmeter en wist beheerst af te ronden. Helaas kwam Noordwijk snel weer langszij. Het slotakkoord was weer voor Jodan Boys. Na een handsbal van een verdediger van Noordwijk mocht Jodan Boys een penalty nemen. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Lion van de Velde. Het laatste part van de wedstrijd was het billen knijpen. Keeper Robin Boot hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. Na negentig minuten stond er 3-2 op het scorebord. Een hele goede driepunter voor de jongelingen van de Geus en Revet. Volgende week speelt Jong Jodan Boys een uitwedstrijd bij Quick Boys