In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Dat voetbal maar betrekkelijk is zagen we afgelopen weken maar weer eens. Jodan Boys werd opgeschrikt door het het overlijden van twee iconen van de club. Jan de Jong overleed na een lang ziekbed. Jan Dolk, teammanager van Jodan Boys 2, overleed een week nadat hij de diagnose van zijn ernstige ziekte had gekregen. Een schok voor Jodan Boys, maar in het bijzonder voor, ‘de jongens van Jan’, de spelers van Jodan Boys 2.  Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Volendam, werden Jan Dolk en Jan de Jong, in het bijzijn van hun kinderen en kleinkinderen op een waardige manier herdacht. Het was mooi om te zien hoe de spelers van Jodan Boys 2 met fakkels dit moment nog meer kracht bijzette.

Na de minuut stilte moest er toch gevoetbald gaan worden. Jodan Boys trad aan tegen de koploper van de Hoofdklasse A, Volendam. De wijdbroeken hadden nog maar één nederlaag geleden en waren doordeweeks nipt uitgeschakeld in de KNVB beker door Vitesse. Jodan Boys moest herstel tonen na de ruime nederlaag tegen Jong FC Den Bosch. Jodan Boys startte heel energiek aan de wedstrijd. Desondanks gaf het na acht minuten een vrije trap weg aan Volendam op een gevaarlijke positie rond de zestienmeter. Gelukkig stond Straver op de goede plek en kon de bal eenvoudig klemmen. Na een kwartier spelen kreeg Jodan Boys de eerste goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Vanaf de linkerkant gaf Mo Bellahcen een uitstekende voorzet op de vrijstaande Waandels. Vanaf de vijfmeter kopte Waandels echter net naast. De bal verdween in het zijnet. Volendam probeerde met veel lopende mensen het de verdediging van Jodan Boys lastig te maken, de  defensie van Jodan Boys gaf geen krimp. Totdat er in de 26e minuut een merkwaardige situatie ontstond. De oranjehemden mochten  een vrije trap nemen, terwijl de scheidsrechter nog het één en ander aan het uitleggen was aan de spelers van Jodan Boys werd de vrije trap snel genomen en werd Plat vrij voor de keeper gezet, die oog in oog met Straver fraai afrondde. Jodan Boys keek zo weer tegen een achterstand aan. 0-1 Was tevens de ruststand.

Na de rust kwam Jodan Boys weer heel gedreven uit de kleedkamer. In de 49e minuut zag Tuithof zijn kopbal op de bovenkant van de  lat belanden. In de 56e minuut kapte en draaide Marengo de verdedigers van Volendam tureluurs en kon vanaf de achterlijn voorgeven, Sander Binken van Volendam stond helaas weer op de goede plek. Amper drie minuten later misschien wel de mooiste aanval van Jodan Boys.  Vanaf de zijkant werd de bal voorgegeven en deze werd door Bellahcen met een omhaal op doel geschoten, wederom kon Binken met veel moeite zijn goal schoonhouden. Vijf minuten later was het dan eindelijk raak. Kevin de Vries kwam goed door over de rechterkant.  Met een puntgave voorzet wist hij het hoofd van Waandels te bereiken, die snoeihard tegen de touwen kopte. Eindelijk werd Jodan Boys beloond met een doelpunt. Helaas kon Jodan Boys  maar twee minuten van het doelpunt genieten, want twee minuten later stond het alweer 1-2. Een bal  die door Straver uit een corner werd weg gebokst, werd door Joey Tol vanaf de zestienmeter schitterend binnengeschoten. Zo bleek Volendam uiterst effectief, ongeveer twee schoten op doel leverde twee doelpunten op. In het laatste kwartier zette Jodan Boys alles op alles op de gelijkmaker binnen te schieten. Vrolijk en  el Idrissi kwamen binnen de lijnen voor Tuithof en de Vries. Daarnaast makte Yusri el Kandoussi tien minuten voor tijd zijn debuut, hij verving Enzo Huntink. Helaas bleef de score ongewijzigd en gingen de punten mee naar Volendam. Jodan Boys verloor zo wederom,  het spel was hoopgevend, alleen leverde het niks op. Volgende week spelen we uit in Opheusden tegen DFS. De ploeg uit de Betuwe speelde in Den Bosch knap gelijk. Zo blijkt maar weer eens dat in deze hoofdklasse geen zwakke broeders zitten.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries (Vrolijk), Heerkens, Veerman, Verbond, Brank, Tuithof (el Idrissi), Huntink (el Kandoussi), Waandels, Marengo, Bellahcen.

Voor foto’s click HIER