In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

De Jodan Boys VR1 tegen Delta Sports VR1 op zaterdag 22 september 2018

 

Afgelopen zaterdag startte ook voor onze VR1 de competitie. Na wisselend succes in de oefen- en bekerwedstrijden de 1e wedstrijd die er echt om ging.  Onze VR1 is dit seizoen ingedeeld in West 1, en dat betekent een competitie met veel nieuwe, onbekende tegenstanders. Naast een nieuwe competitie ook een nieuwe trainer, Hans van Heteren. De selectie van de Jodan Boys bestaat in de kern uit de speelsters van vorig seizoen. Daarnaast keerden keepster Beau Suurland (na 4 jaar RVVH) en Marijke van de Berg (na 5 jaar RCL) terug op het oude nest. En vanuit de jeugd hebben Renate Spee en Anne Quist een plek in de VR1 selectie veroverd.

De tegenstander was Delta Sports VR1 uit Houten, vorig seizoen de nummer 2 in deze 2e klasse. De Jodan Boys vrouwen gingen wat onwennig van start en Delta Sports was een paar keer dreigend. Na een minuut of 20 kwamen de Jodan Boys vrouwen beter in hun spel. Al snel kwam de voorsprong op het scorebord. Uit een prima corner van Renate Spee kopte Soof (toch niet de grootste) raak, 1-0. Vlak daarna een grote kans toen na een prima combinatie tussen Marijke en Zoe de bal door de verdediging van Delta Sports maar net uit hun doelmond kon worden weggehaald. Toch kwam de 2-0 alsnog op het scorebord toen Dorien na een fantastische actie Renate vond die de bal knap langs de keepster plaatste. De Jodan Boys bleef domineren en de verdediging o.l.v. Bernie en Soof stond als een huis. Vlak voor rust ontsnapte de Jodan Boys aan de aansluitingstreffer toen een schot van de rand 16 meter maar net over het doel werd geschoten. Keepster Beau kwam voor de rest niet in de problemen.

De 2e helft liet hetzelfde beeld zien. Iris kleunde erin en won vrijwel alle duels, Sterre speelde sober maar effectief, Karel bleef dreigend aan de zijkant en Hannelot werkte zich een paar slagen in de rondte. Al snel leek het 3-1 te worden toen 3 speelsters van onze VR1 voor de keepster van Delta Sports opdoken maar helaas ging de bal er niet in. En plotseling was daar de aansluitingstreffer van Delta Sports, vanuit het niets, omdat er een aantal duels achter elkaar werden verloren. Het werd 2-1 en even was de tegenstander dreigend, maar de Jodan Boys vrouwen herpakten zich snel. Zoe bleef doorjagen, en veroverde op de achterlijn de bal. Met een lage voorzet bracht ze Marijke in stelling die simpel scoorde. Het verschil was opnieuw 2 punten. Ook na diverse wissels bleef Jodan Boys de bovenliggende partij. Bajema kwam voor Zoe, Inge voor Karel, en Anne maakte haar debuut in de VR1 competitie. Een paar minuten voor tijd werd het ook nog 4-1. Opnieuw door Soof die bij de 1e paal uit een corner van Renate raak kopte. Al met al een prima start van de competitie voor onze VR1.

Opstelling:          Beau, Sterre, Berni (Anne), Soof, Iris, Karel (Inge), Dorien, Hannelot, Renate, Marijke, Zoe (Bajema).