In Nieuws, Nieuws Scheidsrechterscommissie

Elke week zijn er meer dan 25 wedstrijden bij Jodan Boys die allemaal moeten worden voorzien van een scheidsrechter, van de JO8-3 tot en met het 6e.

Helaas merken we dat we er steeds meer moeite mee hebben elke week alle wedstrijden te bezetten. Door de nieuwe speelvelden is het meer regel dan uitzondering dat we 9!!! wedstrijden hebben om 8.30 uur, de jongens en meiden die dit fluiten spelen dan vaak ook zelf of hier meteen achteraan. Dit betekent dat we elke week teams moeten teleurstellen dat ze geen scheidsrechter hebben en ouders of leiders dit zelf moeten fluiten. Daarnaast merken we ook dat er steeds minder aanmeldingen komen voor scheidsrechters. Dit zorgt ervoor dat er langzamerhand een groot tekort is ontstaan binnen ons korps.

We zijn dus tot de beslissing gekomen dat er iets MOET gaan veranderen, daarom een dringend verzoek om je aan te melden als scheidsrechter. Want zonder scheidsrechter gaat het er een keer van komen dat we wedstrijden moeten afgelasten. Hier staat een boete op voor het team en vereniging en dat willen we uiteraard niet. Ook wij moeten bij de commissie beslissingen nemen, 1 daarvan is dat we helaas gaan stoppen met het regelen van scheidsrechters voor de JO8 & JO9 (deze wedstrijden zijn op een kwart veld). Dat houdt in dat ouders of leiders verantwoordelijk worden voor het fluiten van deze wedstrijden en de uitslag doorgeven in de commissiekamer. Deze maatregel gaat in vanaf 29 September, maar ook daarvoor zullen we al meerdere wedstrijden niet kunnen voorzien van een scheidsrechter.

Mocht je interesse hebben om te gaan fluiten kan je dit altijd melden bij Danny Massar, Rik Vermeer of Patrick Boetekees die elke dinsdag en zaterdag aanwezig zijn of via scheidsrechters@cvvdejodanboys.nl.

We zorgen jaarlijks voor bijeenkomsten en proberen cursussen te organiseren om jezelf te ontwikkelen als scheidsrechter.