In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na twee wedstrijden stond Jodan Boys nog steeds met lege handen. Vorige week tegen SC Feyenoord werd er na een goede wedstrijd helaas toch verloren. In de thuiswedstrijd tegen Smitshoek moest het dan gebeuren. Dit karwei zou niet zomaar een, twee, drie geklaard gaan  worden.  Vorig seizoen nog  verloren de boys vier punten tegen de ploeg van Richard Middelkoop. Jodan Boys kon haar borst nat maken. Bij Jodan Boys maakte Enzo Huntink na maanden blessureleed weer deel uit van de selectie.

De wedstrijd begon voor beide ploegen aftastend. De beginfase  oogde dan ook wat rommelig. Desondanks werd Jodan Boys in  de dertiende minuut  voor het eerst gevaarlijk. De jonge Jordi Tuithof kwam oog in oog met de doelman van Smitshoek. Tuithof schoot te zacht binnen waardoor v/d Wijngaard redding kon brengen. Aan de andere kant kwam  Smitshoek in de 20e minuut in kansrijke positie. Een aanvaller van Smitshoek kwam oog in oog met Marvin Straver. De Goudse goalie verkleinde zijn doel goed en kon het schot keren.   In de 25e minuut mocht Jodan Boys een hoekschop nemen. De bal ging langs alles en iedereen heen,  Mark Veerman stond echter op de goede plek en  werkte de bal in het doel van Smitshoek. Zo kwam Jodan Boys op voorsprong tegen de Barendrechters. Een mooie opsteker voor de boys! In de 41e minuut werd de score verdubbeld. Fanny Waandels ging aan de rand van de zestienmeter goed door met drie oranjehemden om zich heen en wist de bal bij Bradley el Idrissi te krijgen die de bal onhoudbaar binnenschoof. Op slag van rust kreeg Smitshoek de kans om de aansluitingstreffer te maken. De  rappe Rekondie  had een goede rush aan de linkerkant. Vanuit  een gevaarlijke positie schoof hij de bal echter net voorlangs.  Zo ging Jodan Boys rusten met een comfortabele voorsprong  van 2-0.

Smitshoek kwam sterk uit de kleedkamer. Dit resulteerde in de 52e minuut in een grote kans voor de oranjehemden. Gelukkig stond Marvin Straver op de goede plek om redding te brengen. Niet veel later was  er een opstootje rond de middencirkel en de scheidsrechter trok  in één keer rood voor de centrale verdediger van Smitshoek. Jodan Boys vervolgde de wedstrijd met een man meer. De overtalsituatie werd kort daarop goed uitgespeeld door Levi Marengo die bij tijd en wijle weer liet zien een rasvoetballer te zijn. Levi kapte en draaide de zestien binnen en de verdedigers van Smitshoek konden alleen maar kijken naar het schot van Marengo dat in de verre hoek  verdween. Tien minuten later was het Vincent Verbond die er 4-0 van maakte. Van de rand van het zestienmetergebied kapte hij naar binnen en ook hij wist in de verre hoek te scoren. Jodan Boys speelde na deze goal de wedstrijd rustig uit. Goed nieuws was dat Enzo Huntink, na een maandenlange blessure,  in de slotfase van de wedstrijd inviel.

Jodan Boys boekte zo een mooie overwinning tegen Smitshoek. Er werd vier keer gescoord en de nul werd gehouden. De eerste drie punten kunnen worden bij geschreven.  Volgende week spelen we om zes uur uit tegen Jong FC den Bosch.

Voor de foto’s click HIER

Jong Jodan Boys wist eerder op de dag eenvoudig af te rekenen met SV Nootdorp 2. De bekerwedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen, 1-7. Marwin Glas scoorde binnen de minuut de 0-1. Vervolgens was het lang wachten op de 0-2. Die werd op slag van rust binnengeschoten door wederom Glas. In de tweede helft liep Jodan Boys snel uit. Benjaafar schoot een vrije trap binnen en Kandoussi werkte cool af. Vervolgens kon Lion v/d Velde scoren, daarna schoot Marwin zijn derde binnen. Het slotakkoord was een kiezelhard schot van Lion v/d Velde die de eindstand op 1-7 bracht. Jong Jodan Boys bekert verder. Volgende week begint de competitie voor de mannen van Gerard de Geus. Excelsior Maasluis is dan de tegenstander!