In Nieuws Jodan Boys 1

Na weken van voorbereiding staat zaterdag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het  seizoen 2018-2019 op het programma. Jodan Boys opent in eigen huis tegen Ter Leede uit Sassenheim. Vragen die rijzen bij aanvang van een nieuw seizoen zijn: Waren de oefenwedstrijden goede graadmeters voor wat komen gaat? Waar staan de ploegen? Hoever zijn we? Eén ding is zeker spelers en staf staan te trappelen om te beginnen. Spelen om de punten blijft toch altijd anders dan het spelen van een oefenwedstrijd.

Ter Leede is een goede bekende van Jodan Boys. De afgelopen seizoenen kruisten de mannen van Dennis v/d Ijssel en Henk Wisman de degens met elkaar. Vorig seizoen ging Ter Leede er twee keer met de winst vandoor, zij het met minimale verschillen. In eigen huis werd Jodan Boys met 0-1 verslagen en in Sassenheim werd het in het slot van de competitie 2-1 voor Ter Leede. De Sassenheimers spelen de laatste seizoenen steevast in de top van de hoofdklasse mee. Twee jaar op rij eindigde Ter Leede op de tweede plek en speelde het mee in de nacompetitie. Echter geen van beide keren wisten zij te promoveren naar de derde divisie.

Jodan Boys kent bij aanvang van het nieuwe seizoen een aantal nieuwe gezichten in de selectie. Marlon Oranje, Jordi Tuithof, Robin Boot, Vincent Verbond  en Mo Balidou zijn namen die dit seizoen voor het eerst bij Jodan Boys spelen. Afgelopen zaterdag werd er tegen Olympia geoefend. Deze wedstrijd werd met een ruime overwinning afgesloten. Een opsteker, veel doelpunten gescoord en nul goals tegen. Goed voor het zelfvertrouwen. Zaterdag zal er toch uit een ander vaatje moeten worden getapt. Jodan Boys kent een pittige start met een aantal sterke tegenstanders op rij. Na ter Leede, wachten SC Feyenoord, Smitshoek, Jong FC den Bosch en Volendam. Een goed begin is het halve werk dus laten we daar zaterdag gelijk een begin mee maken!

Voor de toeschouwers is er ook goed nieuws. De toegang van alle thuiswedstrijden is dit jaar gratis. Dus schroom niet: komt zaterdag allemaal naar de Sportlaan om Jodan Boys aan te moedigen bij de seizoensouverture! De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer W.H. Kuijntjes.

Jodan Boys 2 trapt om 11.45 uur af tegen Spirit 2. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de districtsbeker. Een elftal met een (bekende)  nieuwe trainer (Gerard de Geus) en veel jonge jongens die over zijn gekomen uit de A1, zullen in eigen huis een goede start willen maken. We zijn blij dat de vacature voor assistent-scheidsrechter bij Jodan Boys 2 is vervuld. Othman el Boayadi heeft aangegeven komend seizoen als grensrechter te willen fungeren bij de wedstrijden van Jodan Boys 2. Wij heten Othman hartelijk welkom