In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag de Goudse derbydag gewonnen tegen stadgenoot Olympia. Jodan Boys 2 won de eerste wedstrijd van Olympia 2 met 3-4. Na twee vroege goals  van Jodan Boys kwam Olympia beter in de wedstrijd. Kort voor rust scoorde Lion v/d Velde de 1-3. In de tweede helft kwam Olympia terug tot 2-3, maar kort daarop scoor Yusri el Kandoussi de 2-4. In de slotfase wist Olympia de 3-4 binnen te werken. Jodan Boys ging er dus met een kleine overwinning vandoor.

Jodan Boys 1 trapte om 17.00 uur af. De laatste krachtmeting voordat Jodan Boys volgende week Ter Leede in eigen huis ontvangt. Jodan Boys startte fel aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap werd Olympia al teruggedrongen en dit resulteerde  in de tweede minuut in een doelpoging van Mo Bellahcen, maar keeper Dols wist zijn inzet te keren. In de beginfase is Jodan Boys erg gretig en zetten ze goed druk op de laatste linie van Olympia. Jordi Tuithof en Marlon Oranje zijn beiden dichtbij een treffer, maar hun schoten verdwijnen aan de verkeerde kant van de paal. In de tiende minuut is het wel raak. Mo Bellahcen kreeg rond de zestienmeter de bal en hij schoot onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Zo stond Jodan Boys al vroeg in de wedstrijd op de gewenste voorsprong. In het verdere verloop van de eerste helft bleef Jodan Boys de bovenliggende partij, maar wist het ondanks een aantal goede kansen, de score niet uit te breiden. Zo ging Jodan Boys met een 0-1 voorsprong rusten.

Na de thee was  het Olympia dat de tanden liet zien. Oud Jodan Boys-speler Hamza Mehrach zag zijn inzet goed worden gekeerd door Marvin Straver. Aan de andere kant werd een knappe kopbal van de ingevallen Vrolijk tegengehouden door Dols.  In 59e minuut verdubbelde Marlon Oranje dan toch de score. Oranje speelde zichzelf knap vrij en schoof de bal onhoudbaar in de verre hoek. Na de 0-2 wist Jodan Boys vaker met scherp te schieten. Vrolijk schoot in de 63e minuut na een goede voorzet van Kevin de Vries in tweede instantie binnen, 0-3! Na deze treffer had Olympia een grote mogelijkheid om te scoren, maar dit lukte voor Olympia niet. Nadat Waandels binnen de zestien werd aangetikt, schoot Kevin de Vries uit een penalty feilloos de 0-4 binnen. Vier minuten laten kon Bradley el Idrissi uit een hoekschop de 0-5 binnenwerken. Het slotakkoord was voor Fanny Waandels die de 0-6 tegen de touwen schoot.

Deze derbydag was Jodan Boys duidelijk een maatje te groot voor Olympia. Daarentegen moet worden vermeld dat de Olympia deze traditionele dag tot in de puntjes had verzorgd, inclusief DJ en Barbecue. Dank aan Olympia namens alle Jodan Boys en girls voor het organiseren voor deze mooie dag! Chapeau!

Aankomende zaterdag spelen we om het echte werk. Jodan Boys 2 speelt om 11.45 uur thuis in het kader van de beker tegen Spirit 2.

Jodan Boys 1 trapt om 14.30 uur in eigen huis af tegen Ter Leede, dit is tevens de eerste competitiewedstrijd! We laten het niet onvermeld de toegang voor alle duels van Jodan Boys 1 is komend seizoen gratis! Dus, komt allen aankomende zaterdag naar de Sportlaan!!