In Nieuws

Op veld 2 komt een nieuwe kunstgrasmat. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Opdrachtgever is Sportpunt Gouda. Het is een kunstgrasmat die wordt ingestrooid met een soort kunststof korrel (geen rubber) die voldoet aan alle milieunormen.

Voor een aantal teams zullen de werkzaamheden wat overlast betekenen. Om dit tot een minimum te beperken worden de werkzaamheden nu, aan het einde van het seizoen, uitgevoerd. Met ingang van het komende seizoen moet er en compleet nieuw veld liggen.

Een veld vervangen

Er komt heel wat kijken bij het vervangen van een veld. Zo waren ze vorige week bezig met het stellen van de trottoirbanden langs het veld. Ook is de drainage gecontroleerd (het buizenstelsel onder het veld) en waar nodig zijn deze buizen gerepareerd. Dit is nodig om de waterafvoer van dit veld te optimaliseren. Zodra dit allemaal klaar is gaat men verder met het verwijderen van de oude grasmat. Voordat de nieuwe grasmat geplaatst kan worden wordt de ondergrond eerst helemaal vlak gemaakt. Hierna wordt de nieuwe grasmat gelegd.