In MO15-1, Nieuws, Nieuws MO15-1, Nieuws Vrouwen

Het is het meiden team van Jodan Boys Mo15-1 wederom gelukt: Het halen van de finale van de Rijnmond Cup. Op 16 juni a.s. wordt er om 13.00 uur afgetrapt en de tegenstander zal Zwaluwen Vlaardingen zijn. Plaats van handeling: Het terrein van vv Slikkerveer in Ridderkerk.

 

Na een moeizaam begin van de competitie  moesten de meiden het in de 1e klasse proberen. De meeste wedstrijden werden met overmacht gewonnen en kon op 26 mei het kampioenschap binnengehaald worden.

 

In de 1e wedstrijd om de VR-Cup ging het minder moeizaam. Stadsgenoot Olympia werd met 11-1 verslagen. Mooi om te zien dat Olympia bleef strijden en vlak voor tijd de eretreffer kon scoren.

 

De kwartfinale werd gespeeld bij Hoofdklasser SVS Capelle. In een zinderende wedstrijd waarbij SVS in de eerste helft beter was gingen we met een 3-1 achterstand de rust in. In de 2e helft vonden we nieuwe energie en konden we vlak voor tijd alsnog een strafschoppenserie voorkomen: 3-5 winst.

 

In de halve finale was De Jonge Spartaan de tegenstander. Zij zijn op doelsaldo 2e geworden in een andere 1e klasse. Een spannende partij werd verwacht maar niets was minder waar. In een uitstekende eerste helft van onze kant (6-0 rust) werd het na een mindere tweede helft uiteindelijk 8-0.

 

In de finale wacht Zwaluwen. Zij zijn op de 5e plaats in de Hoofdklasse geëindigd. De vraag is of er een stunt inzit voor Jodan Boys. De motivatie is er in ieder geval. Het zou mooi zijn al er veel supporters naar Ridderkerk afreizen om de meiden te steunen.