In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Het is gelukt! Jodan Boys 2 heeft zich veilig gespeeld via de nacompetitie. Wat op de laatste speeldag tegen FC Rijnvogels niet lukte, is 16 juni 2018 tegen Smitshoek wel gelukt; Jodan Boys 2 speelt volgend seizoen wederom in de reserve Hoofdklasse.

Jodan Boys 2 was veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. In een poule van acht ploegen, bleef er slechts één ploeg over die volgend jaar op het hoogste niveau voor tweede elftallen zou mogen gaan spelen. Een niet geringe opgave, na een nogal turbulent seizoen, voor de mannen van Jong Jodan Boys. Het goede nieuws was dat de spelers van JO19-1 aansloten bij het tweede elftal, wat zorgde voor een directe kwaliteitsimpuls.

In de eerste wedstrijd werd er afgerekend met XerxesDZB. De zebra’s werden met 3-2 verslagen. Vervolgens kwam het sterke SHO naar Gouda. Ook de ploeg uit Oud-Beijerland moest er aan geloven. Jodan Boys hield de punten thuis. Het werd 2-0!

Na deze overwinningen restte de ploeg van Leen van Steensel, Karel Revet en Eric van Zoest nog één wedstrijd. Het sterke Smitshoek moest in een uitwedstrijd worden verslagen. De Barendrechters hadden in hun wedstrijden al afgetekend afgerekend met ARC en Valken’68. Jodan Boys wist dus dat het de borst nat kon maken.

Niets werd deze wedstrijd aan het toeval overgelaten. Het werd mogelijk gemaakt om met een bus naar Barendrecht af te reizen en we gingen met een grote volledig fitte selectie op pad. Een mooie mix van piepjong en jonge spelers waren voor deze wedstrijd geselecteerd. Onze nestor van de laatste weken, Bram van Loon, kon er helaas niet bij zijn, omdat hij met Jodan Boys 10 al op trainingskamp was voor het nieuwe seizoen.

Jodan Boys schoot furieus uit de startblokken. Via kort combinatiespel wisten de Gouwenaars het de oranjehemden behoorlijk moeilijk te maken. Dit resulteerde in een kort tijdsbestek in een grote kans en een levensgevaarlijke vrije trap van Marwin Glas. Helaas leverde dit geen goals op. Kort daarna kwam Jodan Boys dan toch op een verdiende 0-1 voorsprong. Captain Korstiaan Schuilenburg  joeg goed door op het middenveld en kon de bal meegeven aan de jonge spits Lion van de Velde die bal prachtig controleerde en snoeihard achter de keeper schoot. Een grote ontlading al vroeg in de wedstrijd. Het eerste half uur speelde Jodan Boys fantastisch voetbal en het was jammer dat de heel goed leidende scheidsrechter Sinke een goal van Marwin Glas afkeurde, daarom bleef het bij de rust 0-1.

In de tweede helft een ander wedstrijdbeeld. Smitshoek voerde de druk op Jodan Boys op zonder tot echt grote kansen te komen. Rik Stalenberg heerste in het doel waar De Gea nog iets van kon leren. De rol van Bram van Loon in de verdediging werd zonder blikken of blozen overgenomen door Dirk Pieter Rietveld. Als een veldheer leidde hij zijn verdediging. De jonge Ole van de Ven schuwde geen duel en was zijn directe tegenstander vaak de baas. Kevin Quint speelde op zijn vertrouwde linksback een goede afscheidswedstijd en op de rechterkant had de linksbuiten niks te vertellen tegen Daan Gabriëls. De twee maatjes,  Noaman  Benjaafar en Nadir Mohandis speelden zich beide helemaal leeg en werden vervangen door Yannick Poot en Tygo de Berg. Het was een genot om naar Yusri el Kandoussi te kijken, de tweedejaars A speler liet zijn loopvermogen en goede techniek regelmatig zien. Voorin Speelde Marwin Glas en Lion van de Velde een mooi koppel!

Halverwege de tweede helft kwam Bilal el Boayadi in het veld. Bilal is de laatste wedstrijden al heel belangrijk geweest voor jong Jodan Boys en zaterdag was het weer het geval. Kort voor tijd maakte hij aan alle onzekerheid een einde door van de zijkant te versnellen en zijn directe tegenstanders het nakijken te geven. Met een bekeken schot verdween de bal in de uiterste hoek van de goal, 0-2! Een ware vreugdes explosie was het gevolg bij de spelers, staf  en het talrijke meegereisde publiek. Smitshoek kon geen vuist meer maken en zo won Jodan Boys volkomen terecht deze finale.

Wat een mooie apotheose van een seizoen waarin de spelers vaak hebben moeten slikken en weer door moesten gaan. Mannen het is jullie gelukt! Grote klasse. De rug gerecht en jullie hebben het afgemaakt!

 

FORZA Jodan Boys