In Nieuws, Nieuws Jeugd

De gemeente Gouda heeft een ‘stadspas’ waarmee u korting kunt krijgen op heel veel uitjes. Daarnaast is er het Kindpakket, voor mensen met een laaginkomen.

Wanneer u van een minimuminkomen moet rondkomen blijft er vaak weinig geld over. Om te voorkomen dat kinderen niet mee kunnen doen is er het Kindpakket. De gemeente vergoedt onder meer de kosten voor het lidmaatschap van sportverenigingen (dus ook Jodan Boys) of kosten voor muziek- en zwemlessen. Kinderen van 4 t/m 17 jaar krijgen een jeugdtegoed van € 150 voor het kopen van spullen voor school, sport of cultuur.

Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/kindpakket.

Stadpas

Gouda heeft als stadspas gekozen voor de Rotterdampas. Hiermee kunt u meer dan 750 leuke dingen doen, gratis of met korting, in Gouda én de hele regio. Iedereen kan een pas kopen. Voor inwoners met een laag inkomen is de pas goedkoper en hun inwonende kinderen krijgen het Kindpakket en een gratis stadspas.

Met de Rotterdampas kunt u ook gebruikmaken van acties, zoals een gratis ijsje, kopje koffie of deelname aan een workshop. Bekijk alle acties op www.rotterdampas.nl.

Kosten
De Rotterdampas is geldig van 1 maart tot 1 maart en kost standaard € 60 voor volwassenen. Voor kinderen t/m 17 jaar is de pas € 12,50. Mensen met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief via de gemeente. De pas kost dan € 5 voor volwassenen en is gratis voor inwonende kinderen.

Bestellen
Bestel de pas online via www.rotterdampas.nl/bestellen. Een pas voor kinderen kan alleen worden besteld in combinatie met een pas voor (één van de) ouders aan de balie in het Huis van de Stad.

Denkt u in aanmerking te komen voor het lage tarief? Dan kunt u een beschikking aanvragen met het formulier op www.gouda.nl/stadspas of bel met de gemeente Gouda via tel. 14 0182. De stadspas voor het lage tarief kan alleen besteld worden aan de balie in het Huis van de Stad als u een beschikking van de gemeente hebt ontvangen.

Melden bij Jodan Boys

Daarna meldt u zich met de beschikking én het nummer van uw eigen Rotterdampas aan bij Jodan Boys. U stuurt hiervoor een mail naar: contributies@cvvdejodanboys.nl, zodat de club weet dat u in aanmerking komt voor de contributie-regeling.