In Nieuws

Vrijdagavond 13 april was de jaarlijkse avond voor de speldendragers. Deze avond is er voor leden die onafgebroken 25 jaar of langer lid zijn van de club.

De avond was deze keer verzorgd door Guus Vergeer en Helen Verschoor. Na een heerlijk uitgebreid buffet in onze eigen kantine was het woord aan de voorzitter en de huldigingen van 25 jaar lidmaatschap dus nieuwe speldendragers. Hiervoor werden naar voren geroepen ; Mitchel Heerkens. Niek Sluijter. Frans Pieter Trouwborst en Arjen Bouwers.

 

Ook werd direct het 75 jaar lidmaatschap van de heer S. Bouter onder de aandacht gebracht, waarna de heer Bouter de avond voor 30 minuten overnam doordat hij verhalen ging vertellen over zijn voetbal en bouw verleden bij Jodan Boys. Erg interessant om te horen hoe voetballen in de jaren 40/50 van de vorige eeuw plaatsvond na lange treinreizen en wandelingen. Zijn verhaal van een overnachting na een wedstrijd in Klaaswaal op het politieburo vanwege spertijd werd met veel aandacht beluisterd. In de afsluitende anekdote bleek 1 van zijn teamgenoten na die wedstrijd geen lid meer te zijn van Jodan Boys. Thuiskomen op zondag vanwege een voetbalwedstrijd was namelijk uit den boze. Volgens de heer Bouter was het geen verlies van een groot speler 🙂 De week erna werd gewoon door een andere speler de koeien van het veld gehaald voordat er gevoetbald kan worden !

Na de 1e huldigingen werd er een 1e ronden van een kwis gespeeld. Met oa vragen als ; wat is het oprichtingsjaar Jodan Boys ? Welke speler van Jodan Boys heeft 1 interland gespeeld ?

Na deze ronde werden nog gehuldigd voor 40 jaar lid ; Gert Vink, Ard en Remco Blok. En in het zonnetje voor 50 jaar lidmaatschap werden gezet ; Kees de Jong, Kees Rietveld en Henk van Beek. De voorzitter gaf iedereen ruimte om zijn verhalen te vertellen over vroeger en nu.

Hierna werd de 2e en laatste ronde van de kwis gespeeld. Uiteindelijk gingen met de eer strijken ; Karel van de Heuvel, Arjen de Bruin, Ard Blok en Arjen Bouwers. Uiteraard onder protesten van oa Hennie Vermeer 🙂

Hierna sloot Guus de avond af en bleven velen speldendragers nog even hangen om te kletsen over u raad het al ; voetbal. Kortom een zeer geslaagde avond voor onze oude getrouwen leden van de Jodan Boys.

Gedurende de avond zijn er foto’s genomen door bijna 60 jaar lid ; Leo Radder (dank daarvoor). De foto’s kunnen worden bekeken in fotoalbum. Klik HIER en kom vanzelf in het album.

De speldendragerscommissie