In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag SteDoCo met 3-1 verslagen. Tegen de nummer twee van de competitie liet Jodan Boys goed voetbal zien. Even leek het erop of het seizoen van de mannen van Dennis v/d Ijssel als een nachtkaars uit zou gaan, na nederlagen tegen FC Rijnvogels en Nootdorp werd de kans op een periodetitel onmogelijk, tevens speelde Jodan Boys zich ook al veilig waardoor het degradatiespook ook geen moment opdook aan de Sportlaan. De technische staf was evenwel beslist, wij moeten het seizoen zo goed mogelijk afsluiten. Nou daar is zaterdagmiddag een goed begin meegemaakt. Jodan Boys miste door blessures en schorsingen de nodige creatieve spelers Marengo, Pattinama en Bellahcen stonden tegen SteDoCo noodgedwongen langs de lijn. De ploeg uit Hoornaar hoopte stiekem Noordwijk in het kielzog te kunnen blijven volgen en gokte op een misstap van de koploper. De eerste kans van de wedstrijd was na zes minuten voor SteDoCo na een aanval  over de rechterkant kon Meierdres voorgeven. Gelukkig voor Jodan Boys ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de veertiende minuut kwam Jodan Boys op voorsprong door een fantastisch doelpunt van Patrick Fonseca. De linksbenige verdediger speelde vandaag op het middenveld en liet zien dat hij ook een goed schot in zijn rechterbeen heeft. Fonseca haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied uit, de bal verdween in de bovenhoek achter de Hoornaarse goalie. Zo leidde Jodan Boys na een kwartier spelen met 1-0. Een kleine tien minuten later mocht SteDoCo een corner nemen. Pinarci gaf de bal goed voor en Buist kon de bal ongehinderd binnenkoppen. Zo stonden beide ploegen na vierentwintig minuten weer naast elkaar. Vrij direct na de aftrap stond Harold Vrolijk aan het einde van een mooie aanval van Jodan Boys. Harrie aarzelde geen moment en ook Vrolijk scoorde, net als Fonseca, met een schitterende uithaal voor Jodan Boys. Met deze 2-1 tussenstand gingen beide ploegen rusten. Na rust weer een sterk en volwassen Jodan Boys, dat goed voetbalde. Enzo Huntink werkte zich een slag in de rondte op het middenveld en maakte veel vieze meters. Op Leroy Brank lijkt maar geen sleet te komen, de aanvoerder ging voorop in de strijd en pakte zijn ploeg bij de hand. De jonge Nadir Mohandis zorgde met zijn frivole technische spel voor de nodige creativiteit op het middenveld. Achterin stond het als een huis en voorin werkte Fanny Waandels en Vrolijk zich goed in het zweet voor de ploeg. Dit resulteerde in zevenenzestigste minuut in een penalty voor Jodan Boys. Waandels werd tegen mat gewerkt en scheidsrechter Persoon wees gedecideerd naar de stip. Kevin de Vries ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Zo kwam Jodan Boys op een 3-1 voorsprong. In de slotfase had de score nog verder uitgebreid kunnen worden. De ingevallen Noaman Benjaafar zette goed voor, maar de Vries wist deze bal niet achter de doelman van SteDoCo te krijgen. Zo won Jodan Boys met 3-1 van SteDoCo. Een goed resultaat.

Staver, de Vries, Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank, Vrolijk (’68 Faouzi), Huntink, Waandels, Mohandis (’84 Benjaafar), Fonseca (’87 Leona)

Eerder op de dag speelde Jodan Boys 2 een cruciale wedstrijd tegen Excelsior Maassluis in de strijd tegen degradatie. Bram van Loon was van stal gehaald om de ploeg van van Steensel te ondersteunen en dit bleek een goede zet. Bram is een uiterst prettig persoon en een goede voetballer die met zijn ervaring heel belangrijk voor Jodan Boys 2 was zaterdag. Jodan Boys toonde tegen Excelsior aan een goed collectief te zijn. De verdediging met naast Bram, Rik Stalenberg in de goal, Kevin Quint, Perry Quist en Dirk Pieter Rietveld speelde ijzersterk. Een mooi middenveld met Romario dos Santos, Omar el Haddoti en Rayvano Salhuteru. En een aanval met Bilal el Boayadi, Bradley el Idrissi en Marwin Glas en een sterk bezette bank. El Idrissi scoorde werkelijk waar een schitterend eerste doelpunt voor Jodan Boys. Daarna volge nog veel kansen voor de thuisploeg alleen werd de trekker niet overgehaald. Op slag van rust kreeg Maassluis een penalty die werd benut. Met 1-1 ging beide ploegen rusten. In de tweede helft een spannend gevecht waarbij Jodan Boys 2 als winnaar uit de strijd kwam. Bilal el Boayadi kwam als matchwinnaar uit de strijd. hij scoorde na een goede actie de 2-1. Door deze overwinning kan Jodan Boys niet meer rechtstreeks degraderen en speelt het nog volop mee om de nacompetitie te ontlopen.

Voor de foto’s van Jodan Boys 1, click HIER