De Jodan Boys VR1 tegen Lyra op zaterdag 7 april 2018

De vrouwen van de Jodan Boys hadden veel vertrouwen in deze wedstrijd. En terecht, de afgelopen 3 wedstrijden waren gewonnen en de opmars op de ranglijst was gestaag gegaan. Intussen op de 4e plaats, met de 2e plaats binnen handbereik. De tegenstander, Lyra VR1, stond echter fier bovenaan met een voorsprong van 9 punten op de nummer 2. En daarnaast in deze competitie nog steeds ongeslagen.

De Jodan Boys vrouwen gingen op deze mooie zaterdag prima van start en al in de 3e minuut werd er gescoord. Uit een vrije trap van Bajema kopte aanvoerster Berni bij de 2e paal de 1-0 tegen de touwen. Lang werd er niet genoten van deze voorsprong want al in de 7e minuut kwam Lyra langszij. Een corner werd half weggewerkt en de bal belande voor de voeten van een vrijstaande Lyra speelster die zich niet bedacht en via de paal de bal in het doel werkte. Toch was Jodan Boys niet van slag en bleef het met veel energie de wedstrijd bepalen. Lyra kwam er nauwelijks aan te pas en alleen als de linksbuiten van Lyra aan de bal was werd het dreigend. Na 35 minuten kwam Jodan Boys opnieuw op voorsprong. De zeer goed spelende Sophie maakte met een Ronaldo-achtige omhaal een schitterend doelpunt en de verdiende voorsprong stond op het scorebord. Nog voor rust had dezelfde Sophie de 3-1 op haar hoofd, helaas ging haar kopbal naast.

De 2e helft liet hetzelfde beeld zien. De Jodan Boys vrouwen waren feller en gretiger dan koploper Lyra die niet bij machte was te laten zien dat ze met een straatlengte voorsprong bovenaan staan. De verdediging stond als een huis, Dorien en Hannelot heersten centraal op het middenveld en Zoe en Bajema waren de balvaste spitsen die er keer op keer voor zorgden dat Sophie en Inge op de zijkanten werden vrijgespeeld. Op het terras werd intussen hartstochtelijk meegeleefd door de vele, toeschouwers. Kansen kreeg Jodan Boys zeker nog. Invalster Cindy schoot eerst met links wat te gehaast en dwong even later na een prima aanval met een bekeken schot de keepster van Lyra tot een wereldredding. Pas in de laatste 10 minuten drong Lyra aan en onderscheidde keepster Yvonne zich door een strak schot uit de hoek te ranselen. Na 4 minuten blessuretijd was de winst binnen. Niet alleen de koploper werd verslagen maar tevens hebben de Jodan Boys vrouwen in de 3e periode de koppositie bemachtigd.

Opstelling:          Yvonne, Sterre, Berni, Dekker, Carolien,  Inge (Esther, Renate), Dorien, Hannelot, Sophie, Bajema, Zoe (Cindy).